Tekirdağ Namık Kemal Universitesi (NKU) Tıp Fakultesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Doc. Dr. Gamze Varol, Kovid-19'u atlatanların da maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyması gerektiğini ifade etti.
Salgın surecinde herkesin tedbirlere titizlikle uyması gerektiğinin altını cizen Varol, "Koronavirusu gecirmek onemli ama, bu, sorunun bittiği anlamına gelmiyor. Cunku salgın devam ediyor. Gozlemlerimize gore antikorlar 3 ay vucudumuzda oluyor. Bu 3 aydan sonra kişilerin antikor miktarları azalabilir ve yeniden hasta olabilirler. O yuzden 'Ben Kovid-19 oldum artık bana bulaşmaz.' dememek lazım. Bu kişiler de yine aynı şekilde maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmeli." diye konuştu.

Varol, hastalığı atlatanların temizliklerine dikkat etmez ve maske kullanmazsa sevdiklerini riske atmış olacaklarını dile getirdi.
Kovid-19'a ikinci kez yakalananların sayısının cok da az olmadığını vurgulayan Varol, "Benim gozlemlediğim ikinci kez salgına yakalananlar daha fazla virus yuku alabiliyor. Eğer kendimizi korumazsak, maske takmazsak, 'Nasıl olsa ben gecirdim.' dersek daha fazla virus yukune maruz kalabileceğimiz icin hastalığı ağır gecirme olasılığımız da var. Koronavirusu bazı insanlar hafif atlatıyor, bazıları cok ağır atlatıyor. Ağır atlatanların toparlanması uzun suruyor. Kendilerine gelmeleri 3 haftayı bulabiliyor." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mesut Karaduman