Mersin-Tarsus Tarımsal Urun İşleme İhtisas Organize Sanayi Bolgesi'nin (TUİOSB) temeli, duzenlenen torenle atıldı.
Tarsus ilcesinde 245 hektarlık alanda kurulacak bolgenin, temel atma torenine TUİOSB Yonetim Kurulu Başkanı Gul Akyurek Balta, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yonetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol katıldı.
TUİOSB Yonetim Kurulu Başkanı Balta, torende yaptığı konuşmada, tarımsal urunlere yuksek teknolojiyle katma değer kazandırıp, dunya pazarlarına ihrac edecek fabrikaların yer alacağı alanda altyapı inşaatının başlamasından mutlu olduğunu belirtti.
İlk etapta 180 hektar alanda 70 sanayi parseli oluşturduklarını ve arazilerin buyuk coğunluğunu yatırımcılara tahsis ettiklerini ifade eden Balta, "Bu calışmaların hemen ardından ihtiyac duyulan altyapı yatırımları icin ihale sureclerini başlattık. 7 milyon metrekup toprak hareketinin olacağı bu inşaatımızı, yaklaşık bir yıl gibi kısa surede tamamlamış olacağız. İlk etapta yer alan 70 yatırımcıyla 7 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. 5 yıl icinde de tum fazların tamamlanmasıyla birlikte 245 hektarlık bir alanda, en az 100 yatırımcıyla 10 bin kişiye yeni iş olanakları sağlayacak modern ve gorkemli bir uretim ussu haline geleceğiz." diye konuştu.
Balta, tohumdan paketlemeye kadar gıda uretim zincirinin tum halkalarını tamamlayarak uygun maliyetli, yuksek katma değerli, guvenli gıda, bitkisel kozmetik ve bitkisel ilac urunlerinin uretiminin yapılacağı TUİOSB'nin 300 milyon dolarlık yatırımla ulke ekonomisine kazandırılacağını kaydetti.
MTSO Yonetim Kurulu Başkanı Kızıltan da TUİOSB'nin, kentteki ilk ve tek ihtisas organize sanayi bolgesi olduğunu aktararak hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gul Meltem TEMİZ