Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yonetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi'nin, fiziki altyapısının tamamlanmak uzere olduğunu belirtti.
Turkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin katkılarıyla inşası devam eden "Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi"nde incelemelerde bulunan Hacısalihoğlu, yetkililerden calışmalarla ilgili bilgi aldı.

Hacısalihoğlu, burada yaptığı acıklamada, TTSO'ya tahsis edilen 11 bin metrekare alan uzerinde yer alan ve yaklaşık 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip Trabzon İnovasyon ve Biyoteknoloji Merkezi'nin, yenilikci urunlerin geliştirilmesine ve ticarileştirilmesine yonelik altyapıya sahip olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Fiziki altyapısını hazır hale getirme aşamasında olduğumuz merkezde eğitim birimleri, kulucka merkezi ve Ar-Ge laboratuvarları, katmanlı uretim teknolojileri, 3 boyutlu tarama teknolojileri, sanal ve artırılmış gerceklik, toz metalurji, biyoteknoloji laboratuvarları ve sanal gerceklik birimleri yer alacak."
Hacısalihoğlu'na incelemelerde, İnşaat Komisyonu Başkanı ve TTSO Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, İnşaat Komisyonu Uyesi ve TTSO Yonetim Kurulu Uyesi Kadem Cakıroğlu, İnşaat Komisyonu Uyesi ve TTSO Meclis Uyesi Ekrem Capkınoğlu da eşlik etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Hasan Taşcan