Denizli'de yeni tip koronavirusu (Kovid-19) 25 gunluk zorlu surecin ardından yenebilen Veli Bozkaya, hastalığı genclerin daha hafif atlattığı algısının cok yanlış olduğuna dikkat cekti.
Denizli Ticaret Borsasında uzman olarak calışan ve yaklaşık bir ay once eşi ile Kovid-19'a yakalanan 35 yaşındaki Veli Bozkaya, bu surecte yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.
Belirtiler başladığında mevsimsel grip zannettiğini, şuphelenerek test yaptırınca Kovid-19'a yakalandığını oğrendiğini ifade eden Bozkaya, evde karantinaya girdikten 3 gun sonra şiddetli ağrıların başladığını soyledi.
Sırt ağrısı nedeniyle hayatında yaşamadığı acılar cektiğini aktaran Bozkaya, "Bırakın yataktan kalkıp yurumeyi, telefonu elime alamayacak kadar şiddetli ağrılarım oldu. Bir dakika ayakta kalsam butun eklemlerim inanılmaz derecede ağrıyordu. Sonrasında tat alma ve koku hissimi kaybettim. 3 gun bu şekilde surdu. Karantina bittikten sonra da benim ağrılarım devam etti. İlaclarla bu hastalığı cok şukur atlattık." dedi.
Duzenli spor yaptığını, alkol ve sigara gibi alışkanlıkları olmadığını belirten Bozkaya, sozlerini şoyle surdurdu:
"Ben gencler hafif atlatıyor diye biliyordum, oyle değilmiş. Yaşım genc olduğu icin bu kadar ağır gecireceğimi duşunmuyordum. Acıkcası kronik rahatsızlığı bulunan insanların neler yaşadığını duşunmek bile istemiyorum. Bu yuzden insanların hastalığı gercekten ciddiye alıp ona gore onlemlerini almasını tavsiye ediyorum. Bu genc yaşlı demeden herkesi etkisi altına alabilen bir hastalık. 'Bana bir şey olmaz' diyerek onlemi elden bırakmamak gerekiyor. İnsanlar 'bana bir şey olmaz' havasındalar."
"Eşimi ve cocuğumu bir daha goremeyeceğim diye cok korktum"
Veli Bozkaya'nın eşi Pınar Bozkaya da hastalığı ailece atlattıklarını belirterek, "Ben eşim kadar ağır gecirmedim. Ama bu hastalık bizi cok korkuttu. Tedavi surecinde surekli dua ettim. Eşimi ve cocuğumu bir daha goremeyeceğim diye cok korktum. Bu hastalıktan olenleri duyunca insan cok korkuyor. Buradan herkese yalvarıyorum, lutfen maskenizi takın. Maske sizi hayata bağlıyor bunu sakın unutmayın." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Sebahatdin Zeyrek