Bolu'nun Yenicağa ilcesinde yaşayan emekli Durmuş Arslan, ormandan topladığı calılardan yaptığı supurgelerin satışından elde ettiği gelirle ailesinin gecimini sağlıyor.
İlceye bağlı Kındıra Koyu Hasanağalar Mahallesi'nde ikamet eden 66 yaşındaki Arslan, emekli olduktan sonra aile butcesine katkıda bulunmak icin calı supurgesi yapmaya başladı.
Yaklaşık 15 yıl once emekli olan Arslan, ilk zamanlar babasıyla başladığı calı supurgesi yapımını babası vefatının ardından tek başına surdurdu.
Sonbahar mevsiminde calılar kurumadan once ormana giderek calı toplayan Arslan, calıları bir araya getirip bağlayarak supurgeye donuşturuyor.
Tum zamanını evinin onunde kurduğu tezgahta geciren Arslan, yaptığı calı supurgelerini 30 liraya satarak aile butcesine katkıda bulunuyor.
"Gunde 6-7 supurge yapıyorum"
Durmuş Arslan, AA muhabirine, supurge yapımının baba mesleği olduğunu soyledi.
Supurge yapmak icin ormandan calılar topladığını dile getiren Arslan, "Eve getirdiğim dal ve calı parcaları yaklaşık 8 gun kuruyor. Kuruduktan sonra supurge icin yaklaşık 35 tanesini yan yana getirerek once iple bağlıyorum. Parcalar kendini cektikten sonra da telle bağlıyorum." diye konuştu.
Arslan, gunde 6-7 supurge yaptığını belirterek, "Yaptığım supurgeleri aracımla Yenicağa, Mengen, Gerede ve Dortdivan'da kurulan pazarlara goturuyorum. Pazarlarda tanesini 30 liradan satıyorum. Sattığım supurgelerle ev ekonomisine katkı sağlıyorum." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İsmail Kabasakal