Bağcılar'daki ilkokul ve ortaokul oğrencileri arasında duzenlenen online satranc turnuvasında başarılı olanlar odullendirildi. Bağcılar Belediyesi'nde duzenlenen programda dereceye giren 12 sporcuya kupa ve madalyalarının yanında tablet de hediye edildi.
Tum dunyayı ve ulkemizi etkisi altına alan koronavirus (Covid-19) nedeniyle gecen yıl tum spor musabakaları ertelenmişti. Bunlardan biri de Karacaoğlan İlkokulu Online Satranc Turnuvası'ydı. 2019-2020 Eğitim ve Oğretim yılında yuz yuze planlanan turnuva, bu yıl online olarak gercekleştirildi. İlce Kaymakamlığı, Bağcılar Belediyesi, İlce Milli Eğitim Mudurluğu, Genclik ve Spor İlce Mudurluğu ile Turkiye Satranc Federasyonu Bağcılar Temsilciliği'nin desteğiyle 26-27 Aralık tarihlerinde yapılan turnuvaya ilcedeki ilkokul ve ortaokullardan toplam 398 oğrenci katıldı.
"EMEK, SABIR VE ZEKA İSTER"
Zorlu gecen musabakalar sonucunda dereceye giren minik sporcular icin odul toreni duzenlendi. Bağcılar Belediyesi hizmet binasındaki torende başarılı cocukları aileleri yalnız bırakmadı. Emeği gecenlere teşekkur eden İlce Kaymakamı Mustafa Eldivan, "Satranc bir beyin sporu. Emek, sabır ve zeka ister. Bağcılar'da bu sporun cok yaygınlaştığını sevinerek goruyorum. Dereceye girsin girmesin katılım gosteren butun cocuklarımızı kutluyorum" dedi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Cağırıcı ise "Guzel bir organizasyon oldu. Pandemi sureci bizi ozellikle sosyal ve kulturel etkinliklerden maalesef uzak tuttu. İnşallah en kısa surede bu salgından kurtuluruz. Bağcılarımızda bu tur etkinlikleri yapmaya devam ederiz" diye konuştu.
KUPA, MADALYA VE TABLET VERİLDİ
Tebrik konuşmalarının ardından dereceye giren 12 oğrenciye kupa, madalya ve tabletleri takdim edildi. Programa; İlce Milli Eğitim Muduru Mustafa Yılmaz, Genclik ve Spor İlce Muduru Kemal Hurcan, AK Parti İlce Başkanı İsmet Ozturk, Turkiye Satranc Federasyonu Bağcılar Temsilcisi Funda Durak ile veliler de katıldı.