VAN'ın Erciş ilcesinde Seyfullah Kasımoğlu (49), yuzeydeki buzun kırılmasıyla Zilan Cayı'na duşmesi sonucu donarak, olmek uzereyken kurtardığı yavru kopeğe 'Buz' adını verdi. Kasımoğlu, yaptığı aramalar sonucu 'Buz'un annesini ve diğer 7 yavrusunu sazlık alanda buldu. Kasımoğlu, anne kopek ve 8 yavrusunu evine goturup, sahiplendi.
Kentte kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava, hayatı olumsuz etkiliyor. Erciş ilcesinde bulunan Zilan Cayı'nın Van Golu'ne dokulduğu yakın noktada yavru kopek, buzun kırılması sonucu suya duştu. Duştuğu yerde sıkışan ve hareket edemeyen yavru kopeği goren Seyfullah Kasımoğlu, olmek uzere olan hayvanı kurtarmak icin uzerindeki giysileri cıkarıp, soğuk suya atladı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereye kadar duştuğu bolgede, buzlu sudan kurtardığı yavru kopeği once havluyla saran Kasımoğlu, ardından da aracının icinde ısıtıp olumden kurtardı.

ANNE KOPEĞİ DE YAVRULARIYLA BULDUHayvansever Seyfullah Kasımoğlu, kurtardığı ve sahiplendiği yavru kopeğe 'Buz' adını verdi. Anne kopeği de aramaya karar veren Kasımoğlu, 1 hafta sonra yavru kopeğin suya duştuğu bolgeye yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki sazlık alanda 7 yavrusu ile birlikte buldu. Anne kopekle bir araya getirilen 'Buz'un hemen emmeye başlaması gulumsetti. 'ANNEYİ 1 HAFTA BOYUNCA ARADIK'Yaşadıklarının kendisini duygulandırdığını, anne kopek ve 8 yavrusunu sahiplendiğini anlatan Seyfullah Kasımoğlu, "Gectiğimiz hafta yeğenim ile Zilan Cayı'nın olduğu bolgede gezerken suyun icinde bir kopeğin olduğunu fark ettik. Ben de elbiselerimi cıkarıp, hemen suya atladım. Biraz yuzup, yavru kopeği buz gibi soğuk suda buğulamak uzereyken kurtardım. Tabi yavru kopeğin annesiz olması beni rahatsız etti. Soğuk buzlu suda olmek uzereyken kurtardığım icin 'Buz' adını verdiğim yavru kopeğin annesini bulmak icin de arama calışmalarına başladım. 'Buz', annesiz olamazdı. 1 hafta boyunca yavru kopeğimin annesini aradık. Cayın aktığı sazlık alanda yavru kopeğin annesini 7 yavrusu ile bulduk. Hemen onları alıp aracıma atarak eve getirdim. Onlara yiyecek verip evimde besliyorum. Yavru kopeğimiz 'Buz'un, annesini ve kardeşlerini bulup onları kavuşturmak beni cok mutlu etti" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Barış KUL