Muş'ta kar nedeniyle yolu kapanan koylerde rahatsızlanan 2 hasta, ekiplerin yaklaşık 6 saat suren calışmasının ardından hastaneye ulaştırıldı.
Merkeze 35 kilometre uzaklıktaki Sudurağı koyunde rahatsızlan 66 yaşındaki Cevahir Balkan ve merkeze 50 kilometre mesafedeki Aligedik koyunde kalp carpıntısı olan 20 yaşındaki Zeynep Polat'ın yakınları, yolların kardan kapanması dolayısıyla yardım talebinde bulundu.
Durumun bildirilmesi uzerine bolgeye sevk edilen İl Ozel İdaresi karla mucadele ekipleri, 6 saat suren calışmayla kapalı yolları acarak sağlık ekiplerinin hastalara ulaşmasını sağladı.
Evlerinde ilk mudahaleleri yapılan Balkan ve Polat, ambulansla Muş Devlet Hastanesi'ne goturuldu.
Karla mucadele ekip şefi Fehim Karakaya, gazetecilere, yolu kapalı 2 koyde hasta olduğu ihbarı uzerine hakarete gectiklerini soyledi.
Hastalara ulaşmak icin yoğun caba gosterdiklerini belirten Karakaya, "Bugun 2 hasta kurtardık. Calışmalarımızı surduruyoruz. Diğer yolları acmak icin caba gosteriyoruz. Sudurağı ve Aligedik koyunun yolunu actık. Ambulanslar gelip hastaları goturdu." dedi.
Baba Mehmet Lutfu Polat da kızının rahatsızlanması uzerine sağlık ekiplerinden yardım istediklerini ifade ederek, "Kızımın kalp carpıntısı başladı. Yardım talebimiz uzerine ekipler geldi. Muhtarımızın desteğiyle karla mucadele ekipleri yolumuzu actı, Allah devletimizden razı olsun. 'Yol kapalı' diye doktor telefonla bizi yonlendirdi, bu şekilde bu saate kadar dayandık." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İbrahim Yaldız