ADANA'da Mesut A. (33), polise başvurup, nakliye hizmeti verdiği fabrikadan yuklediği piyasa değeri 500 bin lira olan ickilerin yolda silahlı ve bıcaklı 2 kişi tarafından gasbedildiğini one surdu. TIR'daki takograftan yola cıkan polis ekipleri, ickilerin Mesut A. ve arkadaşı Selcuk T. (35) tarafından 300 bin liraya satıldığı tespit edildi. Gozaltına alınan 2 şupheliden Mesut A., "Ev alma hayalim vardı. Selcuk T. ile anlaşıp boyle bir şey yaptım" dedi.
Kentteki bir icki fabrikasına nakliye hizmeti veren Mesut A., dorsesine 500 bin lira piyasa değerinde ickileri yuklediği TIR'ıyla birlikte fabrikadan ayrıldı. Ceyhan İlce Emniyet Mudurluğu'ne giden Mesut A., aracındaki ickilerin gaspedildiğini one surdu. İfadesinde Ceyhan'a doğru giderken bir kadını gorup aracını yol kenarına cektiğini one suren Mesut A., bu sırada elinde tabanca ve bıcak olan iki kişinin TIR'a bindiğini, kendisini tehditle metal sanayi sitesine goturup, ickileri buraya indirdiğini iddia etti.
İCKİLERİN YERİ TAKOGRAFTAN TESPİT EDİLDİOlayla ilgili soruşturma başlatan İl Emniyet Mudurluğu Asayiş Şube Mudurluğu'ne bağlı Gasp Buro Amirliği ekipleri, TIR'daki takograftan, aracın hareketlerini incelemeye aldı. Polis, TIR'ın fabrikadan cıktıktan sonra hic durmadan Metal Sanayi Sitesi'ne girdiğini, burada bir sure beklediğini belirledi. Bolgeye giden polis, Mesut A.'nın calındığını one surduğu ickilerin, buradaki bir iş yerine indirildiğini tespit etti.EV ALMA HAYALİ YUZUNDEN YAPMIŞGozaltına alınan Mesut A.'nın emniyetteki ifadesinde, arkadaşı Selcuk T. ile anlaşarak 500 bin lira değerindeki ickileri bir bayiye 300 bin TL karşılığında sattığını belirterek, "Selcuk T. ile sohbet ederken, bir ev sahibi olmak istediğimi, tek hayalimin bu olduğunu soyledim. O da bana 'Taşıdığın mallar, evden fazlası eder. Bunları bir yere satalım. Sen de zaiyat susu ver' dedi. Ayarladığı yere ickileri indirdim ancak parayı alamayınca polise giderek gasbedildiğimi soyledim" dediği ifade edildi.Mesut A.'nın ifadesinin ardından Selcuk T. de merkez Yureğir ilcesi Gecitli Mahallesi'ndeki evinde gozaltına alındı. Selcuk T. ise ifadesinde, ev alma ile ilgili konuşmadığını, para kazanabilmek icin hırsızlık olayına eşlik ettiğini one surdu.Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mesut A. ile Selcuk T., cıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.