KONYA'da kayınpederi Bekir Dağdeviren'i (68) ve bacanağı Mustafa Arslan'ı (36) iş yerlerinde pompalı tufekle vurarak olduren Şenol Yasak'ın (39) 6 aydır ayrı yaşadığı eşi Halime Yasak (43), yaşadıklarını DHA'ya anlattı. Eşinin soyadını taşımak istemediğini ve bir an once boşanmak amacında olduğu belirten Halime Yasak, "Evi terk edip gittiğim Muğla'nın Bodrum ilcesinde beni bulup, tufekle rehin aldı. Onun elinden jandarma kurtardı. Her gun cocuklarımın onunde şiddet goruyordum. Cocuklarımı, beni siyanur icirip oldurmekle tehdit ediyordu. Sonrasında 'şaka yaptım' diyordu. Babam beni korumak icin canından oldu" dedi.
Konya'da oturan evli 2 cocuk annesi Halime Yasak, işsiz olan 17 yıllık eşi Şenol Yasak'tan şiddet gorduğu icin 6 ay once 15 yaşındaki oğlunu da yanına alıp, Muğla'daki akrabasının yanına gitti. Ardından da boşanma davası actı. Gecen ekim ayında Şenol Yasak'a boşanma davasıyla ilgili tebligat ulaştı.
BOŞANMA DAVASINI OĞRENİNCE BODRUM'A GİDİP EŞİNİ REHİN ALMIŞTebligat sayesinde eşinin Bodrum'daki adresini oğrenip, yanına giden Şenol Yasak, boşanmak istemediğini ve barışmak istediğini soyledi. Olumsuz cevap alınca da eşini calıştığı iş yerinde tufekle rehin aldı. İhbar uzerine gelen jandarma sayesinde Halime Yasak, kurtulurken gozaltına alınan Şenol Yasak da tutuklandı. Yaklaşık 1 ay tutuklu kalan Yasak, tutuksuz yargılanmak uzere tahliye oldu. Şenol Yasak, cezaevinden cıktıktan sonra, eşinin ailesi ve bacanağı Mustafa Arslan'ı, eşiyle barışma konusunda aracı olmalarını istedi, olumsuz cevap alınca da tehdit etti. OLAYDAN 1 GUN ONCE GOZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILDIŞenol Yasak, 12 Ocak gunu akşam saatlerinde oto tamircisi kayınpederi Bekir Dağdeviren'in, evine gitti. İddiaya gore evin onunde kayınbiraderleri Mirac ve Enes Dağdeviren ile mobilya ustası bacanağı Mustafa Arslan ile tartışıp, tehdit etti. Şikayet uzerine gozaltına alınan Yasak, ifadesinin ardından gece yarısı serbest bırakıldı.TUFEĞİ MONTUNUN İCİNE GİZLEMİŞŞenol Yasak, 13 Ocak gunu saat 16.30 sıralarında montunun icine sakladığı pompalı tufekle bacanağı Mustafa Arslan'ın Şefikcan Caddesindeki iş yerine gitti. Yasak, iceri girer girmez tufekle Arslan'a ateş ederek, oldurdu. Daha sonra iş yerine ait kamyoneti alan Yasak, bu kez de kayınpederi Bekir Dağdeviren'in iş yerine gitti. Yasak, iş yeri onunde karşılaştığı kayınpederi Dağdeviren'e pompalı tufekle ateş acıp, karnından yaraladı. İceri girip oldurmek istediği kayınbiraderi Enes Dağdeviren tarafından engellendi. Yaşanan arbede sırasında ikili, dışarı cıktıktan sonra cevredekilerin de mudahalesiyle etkisiz hale getirilen Yasak'ın elindeki tufek alındı. İhbarla gelen sağlık gorevlilerince ambulansla Necmettin Erbakan Universitesi Meram Tıp Fakultesi Hastanesi'ne kaldırılan Bekir Dağdeviren, tum mudahalelere rağmen kurtarılamadı. Şenol Yasak ise olay yerine gelen polis ekiplerince gozaltına alındı. Olay anları ise iş yerlerinin guvenlik kamerasına kaydedildi. REHİN ALINMA OLAYINDAN SONRA SURESİZ KORUMA KARARI ALDIRMIŞEşi tarafından babası ve eniştesi oldurulen Halime Yasak, yaşadıklarını anlattı. Yasak soyadını bile kullanmak istemediğini belirten Halime Yasak, şiddetten kacıp gittiği Bodrum'da da eşinin kendisini bulup rehin aldığını ve jandarma sayesinde kurtulduğunu belirtti. Yasak, o olaydan sonra suresiz koruma kararı aldırdığını kaydetti.SİYANUR İCİRMEKLE TEHDİT ETTİ Eşinin, her gun alkol alarak cocuklarının gozu onunde şiddet uyguladığını soyleyen Halime Yasak, "Cocuklarımı, beni siyanur icirip oldurmekle tehdit ediyordu. Sonrasında 'şaka yaptım' diyordu. Beni oldurmesini bekliyordum; ama babamdan, kardeşimden korkar diye, duşunuyordum. Babam zaten beni korumak icin canından oldu." diye konuştu.'ŞİKAYET ETTİĞİMİZ HALDE BU ADAM EMELİNE ULAŞTI'Daha sıkı tedbirler alıp, başka kadınların ve ailelerinin canlarının yanmamasını isteyen Yasak, "Daha sıkı tedbirlerle onlem alınmalı ki, benim gibi nice kadınlar ve aileleri var. Onların da canı yanmasın. Bizim toplum baskımız cok fazla. Biz kadınlar cok eziliyoruz ve polislere şikayette bulunulduğu zaman lutfen, bizi tiye almasınlar. Goz gore gore şikayet ettiğimiz halde, bu adam emeline ulaştı. Boyle canilerin emeline ulaşmasına izin verilmesin. Bu esneklikler kapatılsın. Başka canlar yanmasın." dedi.'BU KATLİAMI YAPMAMASI İCİN DEFALARCA ŞİKAYETTE BULUNDUK 'Oldurulen Bekir Dağdeviren'in oğlu Mecit Dağdeviren de, bu katliamın yaşanacağının aylar oncesinden belli olduğunu Şenol Yasak hakkında surekli şikayette bulunmalarına rağmen onlem alınmadığını one surdu. Dağdeviren, "Biz bu katliamı yapmaması icin cok uğraştık. Defalarca ailemle birlikte şikayette bulunduk. Ben devletimden şunu istiyorum; davaya mudahil olsun. Bize sahip cıksın. Bu caninin iceriden cıkmaması icin hakim ve savcılarımızdan rica ediyorum Ellerinden geleni yapsınlar. Allah kardeşimi bize bağışladı. Kardeşim ilk hedefti, babama ateş ettikten sonra kardeşimi de oldurmek istiyordu" ifadelerini kullandı.SALDIRIDA MUDAHALE EDEREK KURTULAN ENES: UZERİNE ATLADIMKendisini oldurmek isteyen eniştesi Şenol Yasak'a mudahale ederek kurtulan Enes Dağdeviren, saldırı anını anlattı. Dağdeviren, "Yazıhaneden babamın sesini duyunca direk cıktım. Onun sesini duydum ve silahı ateşledi. Gozlerimin onunde babamı vurdu. Can havliyle babamın ic cektiğini duydum. Daha sonra direk benim uzerime yurudu. Tekrar yazıhaneye girdim. Cunku o mesafede silahla mucadele edilmezdi. Kapıyı acmaya calışıyordu. Acamayınca silahın namlusunu aşağıya indirdiğini gordum. Saliseler icinde duşunceler oluştu ve can havliyle kapıyı acıp uzerine atladım. Uc, dort tur yerde yuvarlandık. O sırada silahı ateşledi. Kendimi bir anda onun arkasında buldum. Hatırlamıyorum nasıl olduğunu. Sonra iş yerinin dışına cıktık. Cevredekilerde yardım edip, silahı aldık" dedi.'BABAM, BENİ OPEREK VEDA ETTİ'Kanlar icinde olan yaralı babasının kendisini opup adeta vedalaştığını belirten Enes Dağdeviren, "Zaten babamı o halde gorunce yıkıldım. Bağırıyordum, 'Babamı vurdu. Polisi arayın' diye. Babam, başta ablam olmak uzere bizi korumak icin gozuyle gorduğu silaha hic tereddut etmeden atladı ve canını feda etti. Babamın, son cumlelerini duymak bana nasip oldu; 'Babam' dedi. Ben de 'İyi misin?' dedim. 'İyiyim kuzum' dedi. Optu sarıldı. Ama bana orada veda etti" dedi.'HEM COCUKLARIM, HEM BEN YETİM KALDIMSaldırıda oldurulen Mustafa Arslan'ın eşi Melek Arslan da, şunları soyledi: "Eşim ve babam olmeden bir gun once şikayetci olduk. Eşime 'bacanak benim hayatım zaten bitti, benimle beraber herkesi gotureceğim' demiş. Polise şikayetimize rağmen yetersiz kaldı. Benim cocuklarım ve ben yetim kaldık. Olay olmadan bir gun once onun ailesine ve polise bu adamı tedavi ettirmeleri icin baskı yaptık. En ağır cezaları almasını istiyorum. Hicbir indirim almadan kıydığı canlar icin en ağır şekilde ceza almasını istiyorum. Daha yaptırımlı bir ceza olsaydı bugun o canları alamayacaktı. Eşim ve babam hayatta olacaktı."