AĞRI Kızılay Şube Başkanlığı'nın gonullu gencleri, hafta sonu sokağa cıkma kısıtlamalarında evlerinden cıkamayan yaşlı ve bakıma muhtac vatandaşları ziyaret ederek gıda kolisi dağıttı. İhtiyac sahibi vatandaşları ziyaret eden gonullu gencler, onlarla sohbet ederek vakit gecirdi, yardımda bulundu.
Genc Kızılay Ağrı Başkanı Mirac Tanrıverdi, pandemi surecinin başladığı gunden itibaren alınan tedbirler kapsamında evlerinden cıkamayan yaşlı ve ihtiyac sahibi vatandaşları duzenli olarak ziyaret edip ihtiyaclarını karşılamaya calıştıklarını belirtti. Tanrıverdi, "Genc Kızılay ekibi ile birlikte hafta sonu evlerinden cıkamayan yaşlılarımızı ziyaret ettik. Kendilerine gıda ve meyve kolisi dağıttık. Herhangi bir ihtiyacları olup olmadığını sorduk. Hepsinin hayır duasını aldık. Kendileri ozellikle temizlik konusunda bizden talepte bulundular. Bizde bu isteklerini liste şeklinde duzenleyerek onumuzdeki gunlerde arkadaşlarımızla birlikte evlerinde temizlik yapacağız. Bu pandemi surecinde gonullu arkadaşlarımızla birlikte toplumumuzun her kesimine ulaşmaya calışıyoruz. Yaşlılarımızın yanında koyde yaşayan cocukları da ziyaret ediyoruz. Bu calışmalarımızı pandemi devam ettiği surece surdurmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

'YAŞLILIK MAAŞIM VAR, BANA YETİYOR'Genc Kızılay gonullulerinin ziyaret ettiği Dilber Guneş ise Kızılay Ağrı Şube Başkanlığına bağlı gonullu genclerin kendilerini surekli ziyaret ederek yardım ettiklerini belirtti. Guneş, "Genclerimiz bize devamlı uğruyor. Daha once Kurban ve Ramazan Bayramı'nda da ziyarete geldiler. Her gelişlerinde bana bir şeyler getiriyorlar. Ben yalnız yaşıyorum. Yaşlılık maaşım var, bana yetiyor. Fazlası bana yaramaz. Fakir ve ihtiyac sahibi insanlarımız cok. Allah onların yardımcısı olsun. Allah genclerimizden cok razı olsun. İnşallah onlar ilerde bizim durumumuza duşmezler. Allah kimseyi bizim durumumuza duşurmesin. Allah herkesin yardımcısı olsun" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ramazan DEMİR