ANTALYA'da bedensel engelli Sabri Cengiz (58), 35 yıl once cok sevdiği kuşlarına kafes alacak parası olmayınca kafesi kendisi uretmeye başladı. Cengiz 15 metrekarelik dukkanında o gunden beri urettiği kafesleri 50 ila 75 lira arasında değişen fiyatlarla satarak gecimini sağlıyor.
Antalya'da oturan Sabri Cengiz, 1 yaşındayken ateşli hastalık gecirdi ve belden aşağısı felc oldu. Bacaklarını kullanamayan Cengiz, cocukluğunda saka kuşlarına ilgi duymaya başladı. Kuş sevgisinin hayata bağladığı Cengiz, zamanının buyuk kısmını onlarla gecirdi. Farklı işlerde calışıp biriktirdiği paralarla kuşlarına kafes alan Cengiz, parasız kalınca kendisi kafes yapmaya başladı.

ZANAATKARLIKTAN GECİMİNİ SAĞLIYORTamamen el işciliğiyle urettiği ahşap kafeslerin satıldığını goren Sabri Cengiz, zamanının buyuk kısmını bu işe ayırdı. 35 yıldır her gun kafes yapmak icin 15 metrekarelik dukkanına gelen Cengiz, tek tek delikler actığı ahşaplara telleri buyuk titizlikle geciriyor. 12 saatte 1 adet kafes ureten Cengiz, bunları 50 ile 75 lira arasında değişen fiyatlarla satarak gecimini sağlıyor.ESKİSİ KADAR İLGİ YOKUrettiği kafeslerin yalnızca saka kuşlarına uygun olduğunu, sakaların metal kafesleri sevmediğini anlatan Sabri Cengiz, kafeste kuş beslemenin de artık eskisi kadar ilgi gormediğini soyledi. 35 yıldır gecimini sağlamak icin kafes urettiğini anlatan Cengiz, "Kuşlara tutkum nedeniyle kafes alırdım. Ancak bir gun param olmadı ve kafes alamadım. Kendi kafesimi kendim yaptım. Arkadaşlarım 'Satalım mı?' dedi. Kafesi sattık, baktım ilgi de var. Sonra kafes uretmeye başladım. 35 yıl gecmiş uzerinden. Gecimimi bu işle sağlar oldum" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Alparslan CINAR