SAMSUN'da yılbaşı gecesi evinin catısında başına yorgun mermi isabet eden Emre Karasan (21), 16 gunluk tedavisinin ardından hastaneden taburcu oldu. Yaşam savaşını kazanan, ancak vucudunun sol tarafı felc kalan Karasan, olumden donduğunu, yaşamasının bile mucize olduğunu belirterek, "İnşallah olay aydınlanır, kimin yaptığı belli olur. Herkesin biraz daha dikkatli olmasını istiyorum" dedi.
Olay, 31 Aralık gunu saat 23.30 sıralarında, İlkadım ilcesi Yenidoğan Mahallesi'nde meydana geldi. Evinin catısındaki 'Cadı' isimli kopeğine yemek goturen Emre Karasan, geri donmeyince ailesi merak etti. Catıya cıkan aile uyeleri, Karasan'ı yerde yatarken buldu. İhbar uzerine gelen sağlık ekiplerince Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Karasan'ın başına yorgun mermi isabet ettiği belirlendi. Karasan, yapılan ilk mudahalenin ardından Samsun Ondokuz Mayıs Universitesi Tıp Fakultesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada tedaviye alınan Karasan'a yapılan yaklaşık 7 saat suren ameliyat ile başındaki mermi cıkarıldı. Yaşam savaşını kazanan Karasan olumden dondu, ancak vucudunun sol tarafı felc kaldı. Karasan, 16 gun suren tedavisi sonrasında taburcu olarak evine dondu. Polisin, silahı ateşleyen kişinin tespit edilmesi icin başlattığı calışmaların da surdurduğu belirtildi.
'HAYATTA KALMAM MUCİZE'En son gece kopeğine bakmak icin catıya cıktığını, sonrasında ne olduğunu hatırlamadığını belirten Emre Karasan, yaşadığı olayın aydınlatılıp, şuphelinin cezalandırılmasını istedi. Karasan, "Herkes havaya ateş ediyordu, kopeğim de biraz korkmuştu. Kopeğimi sakinleştirdim, sonrasını hatırlamıyorum. Başımdan vurulmuşum, gozlerimi actığımda korku vardı tabi bende. Sağlık durumum daha iyi. Doktorlardan haber bekliyorum fizik tedavi icin, inşallah Allah nasip ederse ayağa kalkacağım, yurumekte zorlanıyorum. Şukurler olsun hayattayım. Hayatta kalmam bile mucize. 16 gun hastanede yattım, şu an ayağa kalkmakta bile zorlanıyorum. Butun hayatım değişti. İşimden gucumden oldum. İnşallah olay aydınlanır. Kimin yaptığı belli olur. Bugun bana olan yarın başkasına da olabilir. Herkesin biraz daha dikkatli olmasını istiyorum boyle konularda. Sapasağlam bir insandım, şu an sol tarafım tutmuyor. Olumden dondum. Doktorlar bana mucize diyorlar" dedi.'ELİ, KOLU TUTMUYOR'Hatice Karasan ise oğlunun maganda kurşunuyla olumden donduğunu soyleyerek, "Olayı duyunca yıkılmışa dondum. Butun dunyam alt ust oldu. Kim yaptıysa bir an once bulunmasını istiyorum. Cocuğum yatalak duruma duştu, sol tarafı felcli. Mağdur durumda. İhtiyaclarını karşılayamıyoruz. Sosyal guvencesi yok. Oğlum ayaktayken 5 dakika yerinde durmayan bir insandı, şimdi bu hale geldi. Eli kolu tutmuyor. Biz zorla kaldırıp ihtiyaclarını karşılıyoruz. Doktor Bey bize 'Bir mucize' dedi. 6-7 saat ameliyatta kaldı" diye konuştu.