Super Lig'in 20'nci haftasında Trabzonspor, evinde İttifak Holding Konyaspor'u 3-1 mağlup etti. Karşılaşma sonrası iki takım teknik direktoru acıklamalarda bulundu.
Futbolda olumu olumsuz duyguların bir anda yaşandığını belirten Trabzonspor Teknik Direktoru Abdullah Avcı, "Bugun de Omur'le ilgili yaşadığımız talihsiz sakatlık. Genc oyuncu, takımımızın ve ulke futbolun en değerli oyuncusu. Takımımızda da alternatifi olmayan bir oyuncu. Bunu yaşadık. Ama genc, guclu ve sevimli. En kısa zamanda bizimle birlikte olacağına inanıyorum. Turk futbolu ve camia adına gecmiş olsun" diye konuştu.

"GİDİŞATTAN MEMNUNUM"Avcı, macla ilgili yaptığı değerlendirmede oyunlarının geliştiğini ifade ederek, "Parcadan butune giderek oyunu geliştirmeye calışıyoruz. Oyun ve oyuncu olarak eksiklerimiz var. Her seferinde isteyen, oğrenmeye acık, mevcuttaki en iyisini yapmaya calışan oyuncu grubuyla calışıyoruz. Bugun oyunun ilk 15 dakikası sonrasında hem topa sahip olmayı, hem saha icindeki aksiyonları, beraber hareket etme, aksiyonlar, baskılar, anları doğru oynamayı skor ne olursa olsun sonuna kadar oynamalıyız. Tactan o golu yemememiz gerekiyor. Bu da bizim icin ileriye doğru bir mesaj ve aldığımız doğru bir ders olması gerekiyor. Yoğun bir trafik. Uc gunde bir mac oynuyoruz. Gorsel ve taktik calışıyoruz. Tamamen dinlenme ve toparlanmayla geciyor. Oyuncularımı tekrar tebrik ediyorum ve Konyaspor'a da başarılar diliyorum. Adım adım gelişiyoruz. Daha tamamen gelişmedik. Mevcuttakiler en iyisini yapmaya calışıyor. Şu an adım adım olan gidişattan memnunum" acıklamasında bulundu."PEREIRA'YA KARİYER PLANLAMASI İCİN CİDDİ BİR TEKLİF SUNDUK, CEVABINI O VERECEK"Hosseini ve Pereira'nın durumuna ilişkin de konuşan Avcı, "Majid Hosseini'nin dun akşamki antrenmandan sonra kasığında problem oldu. İki haftadır iyi oynamıştı devam da edecekti. Oyle olunca Hugo'nun durumu iyiydi, onunla devam ettik. Hosseini'nin durumu tamamen sağlıkla ilgili. Pereira ile ilgili de kendisiyle dun akşam yarım saat goruşme yaptık. Ben sosyal medya uzerinden konuşma yapmam. Trabzonspor'a 4 sene cok onemli hizmetler yapmış. Gecmişine cok buyuk saygım var. Antrenmanlarda da iyi calışıyor. Bugun onun yerinde oynayan bu toprakların cocuğu Serkan'ın da yaptığı asistle, cabaları ile konuşulmasını isterdim. Pereira'ya şunu teklif ettim; 6 ay sonra mukavelen bitiyor ve benim planımda yoksun. Ben bugunu ve bir sonraki Trabzonspor'u duşunmek zorundayım. Bu takıma transfer yapacağım. Bu kadar hizmet etmiş bir futbolcuyu kadronun dışında bırakmak istemiyorum. Kariyerini beraber planlayalım. Oynamak istersen, bir yere gitmek istersen transferin bitmesine 15 gun var. Antrenorluğe gecmek istiyorsan burada seviliyorsun. Belki ulkende devam etmek istersin. Trabzonspor'a hizmete belki orada da devam etmek istersin. Bu secenekleri al, cebine koy, ailenle konuş, ona gore kararını ver, buna gore senin kariyer planlamanda hareket edelim. O da bana bu samimiyetimden dolayı teşekkur etti. Şu an duşunme aşamasında. Trabzonspor tarihinde buyuklerim, ağabeylerim, Ali Kemal Denizciler, Gungor ağabeyler, Şenol hocalar, Ahmet Suat Ozyacılar, rahmetli Ozkan Sumerler, 200-300 gol atan Hamiler, Ogunler, Abdullahlar. Ayrılıklar benim icin de başkası icin de var. Bu tamamen Pereira'nın buraya yaptığı hizmet, ileriye donuk bir kariyer planlaması icin ona sunulan ciddi ve guzel bir teklifti. Cevabını o verecek" ifadelerini kullandı.İSMAİL KARTAL: ANTALYA MACINA ODAKLANACAĞIZİttifak Holding Konyaspor Teknik Direktoru İsmail Kartal ise maca şanssız şekilde başladıklarını belirterek, "Isınma bittikten sonra tam iceriye girerken Sehic'in sakatlanması bizi ve takımı moral olarak etkiledi. Ayrıca Abdulkadir'in sakatlığı oldu. Hem kendisi hem de Trabzonspor camiasına gecmiş olsun diliyorum. Boyle genc ve yetenekli oyuncuların bir an once sahalara donmesini futbol adamı olarak istiyorum. Trabzonspor camiasına tekrar gecmiş olsun. Boyle şanssız bir şekilde maca başladık ama iyi başladık. Oyunun başlarında 2-3 pozisyonumuz vardı. Trabzonspor'a da şans vermedik. Sonucta ilk yarı bir gol buldular. Kademe hatasından bir gol yedik. İkinci yarı yaptığımız değişikliklerle zaman zaman biz zaman zaman Trabzonspor ustunluk kurdu. Trabzon'dan daha cok şut bulmuşuz. Trabzon gibi onemli bir takıma karşı da 6 tane korner bulmuşuz, Trabzon'un korneri yok. Trabzon'un neyi iyiydi diye bakarsak; daha cok pas yapıp daha isabetli pasları olduğu icin etkili oyuncularla sonuc aldılar. Oyuncularımızla konuşup Antalya macına en iyi şekilde hazırlanıp oradan alacağımız puanlarla ilk yarıyı moralli bir şekilde bitirmek istiyoruz. Her iki takım oyuncuları da zor şartlar altında sık oynanan mac trafiğinde elinden gelenin en iyisini yapmaya calıştı. Bu mactan sonra hafta sonuna en iyi şekilde hazırlanmaya calışacağız. Trabzonspor'a da bundan sonraki maclarında başarılar diliyorum" dedi.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Tolga SAĞLAM