Birevim Elazığ İl Ozel İdare Kadın Basketbol takımının, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda Turkiye'yi temsil edecek olması kentte heyecan yarattı.
Kupada D Grubu'nda yer alan Birevim Elazığ İl Ozel İdare, Cekya'nın Brno kentinde bugun başlayacak olan ilk seride rakibi Rusya temsilcisi MBA Moskova ile Brno Spor Salonu'nda Turkiye saati ile 17.00'de karşılaşacak.

Birevim Elazığ İl Ozel İdare, gruptaki diğer rakipleri Polonya temsilcisi ENEA Gorzow ile 21 Ocak'ta ve ev sahibi Cekya temsilcisi KP Brno ile de 22 Ocak'ta karşı karşıya gelecek.
Gecen sene 24 Ocak'ta yaşanan, 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6,8 buyukluğundeki deprem ile buyuk acı yaşayan Elazığ halkı, tarihinde ilk kez Birevim Elazığ İl Ozel İdare Kadın Basketbol takımının hem ulkeyi hem de
şehri Avrupa Kupası'nda temsil edecek olmasının mutluluğunu ve gururunu yaşıyor.
"Elazığ'ımızın adını Avrupa'da duyurmuş olacaklar"
Elazığ Valisi Erkaya Yırık, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Elazığ'dan cıkan bir takımın ulkeyi Avrupa Kupası'nda temsil edecek olmasının kentte sevinc ve gururla karşılandığını belirtti.
Takımın Avrupa Kupası'na gitmesini desteklediklerini ifade eden Yırık, gecen yıl yaşanan deprem felaketinin yanı sıra tum dunyayı etkileyen yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını nedeniyle sıkıntılı gunler geciren Elazığ halkına bunun bir nebze de olsa moral sağlayacağını kaydetti.
"Cekya'da yapılacak Avrupa Kupası mucadelesinde takımımız oncelikle Rusya, ardından Polonya ve Cekya takımları ile mucadele edecek" diyen Yırık, şoyle konuştu:
"İnşallah kadın basketbolcularımız orada başarılı sonuclar alacaklar. Takımı tebrik ediyorum. Bu vesile ile Elazığ'ımızın adını Avrupa'da duyurmuş olacaklar. Kendilerine başarılar diliyorum. İnşallah bir ust tura yukselecekler. Kızlarımızdan başarılarının devamını bekliyoruz."
"Hemşehrilerimizin yuzunu guldurmek istiyoruz"
Elazığ İl Ozel İdare Spor Kulubu Başkanı Mustafa Alpay, Elazığ'ın FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda ilk defa temsil edilecek olmasının heyecanını butun şehir olarak yaşadıklarını belirtti.
Takımda sezon başında sakatlanan Nur Nihan ve Gizem haricinde bir eksiklerinin bulunmadığını aktaran Alpay, takımın moral ve motivasyonunun iyi olduğunu bildirdi.
Alpay, şoyle konuştu:
"Takım olarak Avrupa Kupası'ndan guzel bir netice alarak yaşanan depremde ve pandemide moral bakımından buyuk uzuntu yaşayan hemşehrilerimizin yuzunu guldurmek istiyoruz. İnşallah onlara moral kaynağı oluruz. Bununla alakalı butun calışmalarımızı ve hazırlıklarımızı yaptık. Takımımız artık mac saatini bekliyor. Takımımızın Avrupa Kupası'nda mucadele etmesi ve
ligdeki varlığını devam ettirebilmesi icin cok buyuk destek veren Elazığ Valimiz Erkaya Yırık'a takımımız adına şukranlarımızı sunuyorum. Verdikleri destekler sayesinde takımımız bugun Avrupa Kupası'na gidebildi. Ayrıca isim ve forma sponsorumuz olan Birevim ve Birevim Yonetim Kurulu Başkanı Murat Ciftci'ye de maddi ve manevi destekleri icin teşekkur ediyorum."
"Elazığ halkı olarak takımımızın arkasındayız"
Elazığlı vatandaşlardan Kurşad Gezer, uzun yıllardan sonra kentteki bir takımın uluslararası duzeyde ili ve Turkiye'yi temsil edecek olmasının sevincini ve heyecanını yaşadıklarını kaydetti.
İlk karşılaşmayı heyecanla beklediklerini ifade eden Gezer, "Elazığ halkı olarak ozellikle deprem felaketinden dolayı bir takım sıkıntılar yaşadık. Devletimiz her zaman yanımızda oldu. Sağ olsun kadın basketbol takımımız bizleri Avrupa'da temsil ederek ayrıca gururlandırdı,
onurlandırdı ve mutlu etti. Tum Elazığ halkı olarak takımımızın arkasındayız ve destekliyoruz." şeklinde konuştu.
Vahap Karaaslan ise takımlarına guvendiklerini ve zaferle doneceklerine inandığını anlatarak, "Desteğimiz her zaman onlarla. Yureğimizde ve gonullerimizdeler. Başarılı olmalarını diliyoruz." ifadelerini kullandı.
Muhammed Sefa Komurhanlı Avrupa Kupası'nda mucadele edecek olan takımın, elde edeceği başarı ile sadece Elazığ halkının değil tum Turkiye'nin yuzunu guldureceğini kaydetti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İsmail Şen