Turk Dunyası Parlamenterler Vakfı (TDPV), geleceğin lider adaylarını yetiştirmek uzere "siyaset ve liderlik" eğitimi duzenliyor.
Vakfın Yonetim Kurulu Başkanı Abdullah Calışkan koordinesindeki Turk Dunyası Siyaset ve Liderlik Akademisi'ne başvurular, internet uzerinden 15 Şubat'a kadar yapılabilecek.

Akademiye, 18 yaşını doldurmuş, siyasete ilgi duyan, topluma katkı sunmayı duşunen herkes başvurabilecek.
Akademide, bir siyasetci ve liderde olması gerektiği duşunulen tecrube ve bilgi birikimini sağlayacak eğitimler verilecek.
Başvurular arasından, en uygun olanlar belirlendikten sonra mart ayı icinde eğitime başlanacak.
Akademiye kabul edilenler icin katılım ucreti 250 lira olacak. Yurt dışından başvuranlar, dolar veya avro cinsinden katılım ucretini odeyebilecek.
Eğitim dilinin Turkce olacağı ders anlatımları ve sunumlar, Zoom programı uzerinden cevrim ici gercekleştirilecek.
Akademi oğrencileri, takip edemedikleri dersleri istedikleri zaman şifrelerini girerek vakfın internet sitesinden izleyebilecek.
Akademide en az 40 saat ders programı olacak. Ayrıca ust duzey siyasetci ve burokratların katılımıyla tecrube paylaşımı icin sohbetler yapılacak.
Tecrubeli siyasetcilerden eğitim
Dersler cumartesi ve pazar gunleri 14.00-16.00 saatlerinde yapılacak. Genel talep olması halinde ders gunleri ve saatleri değiştirilebilecek.
Dersleri, konularında uzman ve tecrubeli kişiler, siyasetciler, burokratlar ve oğretim uyeleri verecek.
Akademi sonunda yapılacak online sınavda başarılı gorulen oğrencilere "Katılım ve Başarı Sertifikası" takdim edilecek.
Akademiye başvurular, kişilerin kısa ozgecmişlerini "[email protected]" adresine gondermesiyle yapılabilecek.
Ders programı ve konularına ilişkin detaylara vakfın, "http://www.tdpv.org" adresinden ulaşılabilecek.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mehmet Tosun