Elazığlı anneler, cadır ve konteyner kentlerde yaşamını surduren Suriyeli cocuklar icin bere, eldiven, atkı, kazak ve yelek oruyor.
Elazığ İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları Eğitim Birimi, ulkelerinde ve Turkiye'de kamplarda ve cadırkentlerde yaşayan Suriyelilere yonelik "Kış Uşutur, İyilik Isıtır" sloganıyla kampanya başlattı.

Kampanyaya destek veren kadınlar dernek binasında cocuklar icin orgu oruyor.
Bazı kadınlar ise yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını nedeniyle bu kampanyaya evlerinde ordukleri urunlerle destek veriyor.
Yaklaşık iki ay suren kampanya kapsamında hazırlanan el işi urunler hem Suriye'de hem de Turkiye'deki 1000 cocuğu ısıtacak.
Kampanya doğrultusunda hayırseverlerin bağışladığı kışlık giysiler ailelere dağıtılacak.
"Bu kampanya ile kardeşlerimizin yaralarına merhem olacağız"
İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları Eğitim Birimi Başkanı Fikriye Taşkopru, AA muhabirine, kamplarda yaşayan Suriyeli ailelere destek olmak icin kampanya başlattıklarını soyledi.
"Şimdiye kadar el emeği, goz nuru ile hazırlanan 600'un uzerinde urunumuz var. Bunun sayısı artacak. Hayırseverlerin bağışladığı ayakkabı, mont ve battaniyeleri de kamplarda kalan ihtiyac sahiplerine gondereceğiz." diyen Taşkopru, yaklaşık 150 gonullunun kampanyaya destek verdiğini belirtti.
Taşkopru, "Anneler cocuklarına verdikleri şefkati ve sevgiyi ilmek ilmek bu urunlere de yansıttı. Bu sadece bir yardım değil aynı zamanda onlara vereceğimiz umudun adıdır. Bu urunlerden 1000'in uzerinde ihtiyac sahibi faydalanacak. Bu kampanya ile kardeşlerimizin yaralarına merhem olacağız." dedi.
Tamamlanan urunlerin hediye paketlerine konulduğunu dile getiren Taşkopru, urunleri kısa surede Suriyeli ailelere ulaştıracaklarını kaydetti.
"Hummalı bir calışma icerisindeyiz"
Kampanyaya destek veren gonullulerden Melike Dincer, yaklaşık 8 yıldır gonullu olarak iyilik hareketlerinde yer aldığını belirtti.
Bu yıl da Suriyeli cocukları ısıtmak icin mucadele verdiğini anlatan Dincer, "İhtiyac sahibi cocuklarımız icin hummalı bir calışma icerisindeyiz. İyilik icin toplandık. İhtiyac sahibi kardeşlerimize yadım edebilmek icin canla başla calışıyoruz. Cunku onların bizlerin hem sevgisine hem de desteğine ihtiyacı var." diye konuştu.
"Calışmalara gonulden destek veriyorum"
Ceylan Ozen, bu calışmaya destek sunduğunu anlatarak, hazırladıkları urunleri hediye paketi yaptıklarını kaydetti.
"Burada yapılan calışmalara gonulden destek veriyorum. Cok şukur ki; boyle hayırlı işlerde yer alıyoruz." diyen Ozen, Suriyeli cocukların onlara ne kadar kıymet verdiklerini anlamaları icin hediye paketlerini ozenle hazırladıklarını ifade etti.
Necla Demirelli ise kampanyayı duyduğu anda destek vermek istediğini belirterek, "Burada ihtiyac sahibi cocuklarımıza, kendi cocuklarımızı duşunerek orgu oruyoruz. Elimden geldiği kadar onlara yardım etmek istiyorum." şeklinde konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Suat Ozturk