Meksika'da katıldığı denemelerde 3 dunya rekoru kıran serbest dalışcı Fatma Uruk, yurda dondu.
Rekortmen dalışcı, geldiği İstanbul Havalimanı'nda AA muhabirine yaptığı acıklama, denemeleri başarıyla tamamladığını belirterek, "Uc dunya rekoru kırdım. Paletsiz değişken ağırlıklı kategorisinde iki ayrı gunde iki ayrı rekor kırdım. Bir de sabit ağırlıklı cift palet kategorisinde rekora ulaştım. Zorlu gecti. Gecen yılın mart ayında yola cıkmıştım. Beş hafta planladığımız deneme sureci pandemi nedeniyle 9 aya cıktı. Neyse ki Genclik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu'nun destekleriyle dunya rekorlarımızı kırdık." diye konuştu.
Fatma Uruk, bundan sonraki ilk hedefinin Turkiye rekorları olduğunu anlatarak, "Hala bende olmayan Turkiye rekorları var. Turkiye rekorlarının hepsini kırabilecek durumda olduğum icin once dunya rekoru kırarak bir destek bulma surecine gitmiştim. En kısa surede tekrar calışmalara başlayıp, yeni rekorlar icin yola cıkacağım. Bir dunya rekoru denemesi daha yapacağım. Bu, Turkiye'de olacak. O kadar uzağa gitmeyi duşunmuyorum. Deneleri burada yapacağım. O da bu yılın sonunda olacak. Bu sene bir dunya rekoru hedefim daha var." ifadelerini kullandı.
Meksika'ya duşuk bir butceyle gittiğini aktaran Fatma Uruk, "Aslında sponsor desteğim de yoktu. Bankada calışıyorum. Bu rekorları amator bir sporcu olarak kırdım. Pandemi nedeniyle surecin uzamasıyla daha fazla desteğe ihtiyac duydum. Genclik ve Spor Bakanlığından ciddi bir destek gordum. Aynı zamanda Buyukelciliğimiz ve Dışişleri Bakanlığından da maddi ve manevi destekler gordum. Bu surecte yanımda olan herkese teşekkur ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ercan Cakar