Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, meslek liselerinde yapılan ve Sevgi Evleri'ne gonderilen kızaklarla kayan cocukların fotoğrafını paylaştı.
Selcuk, sosyal medya hesaplarından yaptığı acıklamada, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgınıyla her şeyin tersine donduğunu belirtti.

Velilerin cocuklarının arkadaşsız kalmasına uzulduğunu ve bu konuda haklı olduklarını aktaran Selcuk, salgında arkadaşlarından hic ayrılmamış cocukların da bulunduğuna işaret etti.
Bakan Ziya Selcuk, paylaşımında şunları kaydetti:
"Sevgi Evleri'ndeki evlatlarımız... Onlar salgın gunlerini arkadaşlarıyla beraber geciriyorlar. Bu kızakları okullar icin yaptırmıştım. Okullara gonderecektik. Sadece kar tatillerinde değil, okulda da eğlenecekti cocuklar. Hayalim oydu ama olmadı. O kızaklardan biri epeydir odamda duruyor, baktıkca aklıma cocuklar geliyordu. Bu kışı da oyunsuz gecirecekler diye duşunurken aklımıza Sevgi Evleri'ndeki yavrular geldi. Kızaklar yerini buldu."
Paylaşımında Sivas ve Kars'taki Sevgi Evleri'nden fotoğraflara yer veren Selcuk, "Oynayın yavrum, doya doya... Hepimiz icin, ulkenin butun cocukları icin gonlunuzce butun cocuk neşenizle.." ifadelerini kullandı.
Meslek liselerine bin kızak siparişi verilmişti
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, gecen yılın nisan ayında yaptığı acıklamada, karda oğrencilerle kaymak icin meslek liselerine bin kızak siparişi verdiğini, gelecek kış oğrencilerle kızak kayma temennisinde bulunduğunu ifade etmişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Selma Kasap