TECAVUZU ANLATTIKTAN SONRA İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞ
İsvicre'de yaşayan, tatil icin geldiği dedesinin Mardin'in Kızıltepe ilcesindeki evinde amcası Osman C. (30) tarafından 2 gun boyunca cinsel istismara uğradığı one surulen Z.C.'nin (17) ablası Pervin Ş., yaşadıklarını anlattı. Kız kardeşinin, Mardin'e gittikten sonra amcası Osman C. tarafından havalimanından alındığını ve eve goturuldukten sonra defalarca tecavuze uğradığını one suren Pervin Ş., "Kız kardeşim bu olaydan bir hafta sonra Adana'ya, yanıma geldi. Yemek yemiyordu, sinirli davranıyordu ve tavırları cok değişmişti. 24 Temmuz gecesi, kız kardeşimin cep telefonu caldı. Ben de 'Bu saatte seni kim arar?' diye sordum. Amcamın aradığını soyledi ve ben de ona 'Amcan kotu biri, daha once bir kıza tecavuz etti' dedim. Kız kardeşim bir anda ağlamaya başladı ve diğer odaya gecti. Ben de arkasından gittim ve ona sorular sormaya başladım. Ağlama şiddeti arttı, surekli terliyordu. Sonra amcamın, kendisine tecavuz ettiğini soyledi. Şoka girdim ve durumu eşime anlattım. O sırada kız kardeşim banyoya girdi. Kapıyı caldım ancak ses vermedi. Eşim kapıyı kırıp iceri girdiğinde, kız kardeşimin bileklerini kestiğini ve kanlar icerisinde olduğunu gordum" diye konuştu.
'DAVUL ZURNAYLA KARŞILANINCA SİNİR KRİZİ GECİRDİM'Kız kardeşinin tedavisinin ardından amcası Osman C.'yi aradığını ve ağzından laf almaya calıştığını anlatan Pervin Ş. "Osman C., hicbir şekilde cevap vermedi bana. Ben de 28 Temmuz gunu Mardin'e giderek şikayetci oldum. Polis, Osman C.'nin evine baskına gitti ancak onu bulamadı. Osman C., ertesi gun kendisi gidip teslim olmuş ve ifadesinin ardından serbest bırakılmış. Kız kardeşim bunu oğrenince 40 tane hap icip, intihar girişiminde bulundu 14 Eylul'de Osman C.'nin odasındaki yataktan, paspastan, halıdan alınan orneklerin DNA raporunda, kız kardeşime tecavuz edildiği ortaya cıktı. Daha sonra Osman C., tutuklandı ve yaklaşık 4 ay tutuklu kaldı. Osman C., gectiğimiz gunlerde gorulen davanın ardından serbest bırakıldı ve ailesi tarafından davul ve zurnayla, zılgıtlarla karşılandı. Bunu gorunce sinir krizi gecirdim" dedi.'ADALETİN YERİNİ BULMASINI İSTİYORUM'Adaletin yerini bulmasını ve Osman C.'nin tutuklanmasını istediğini kaydeden Pervin Ş., "Verilen bu karar beni ve ailemi cok yıprattı. O gun kız kardeşim, yine intihara kalkıştı. Psikolojisi bitmiş durumda. Odasından cıkmıyor. Annem, kız kardeşim intihar etmesin diye odasının onunde oturuyor. Ortada DNA raporu var. Buna rağmen nasıl serbest bırakılır? Tecavuzlerin son bulmasını, sorumlularının da cezasını cekmesini istiyorum" diye konuştu.