Adana'da Fetullahcı Teror Orgutu/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETO/PDY) yonelik soruşturma kapsamında, haklarında "silahlı teror orgutune uye olma" sucundan dava acılan tutuksuz 9 eski polisin yargılamasına devam edildi.
Adana 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar A.G, E.B, A.G, E.T, F.M.T, F.D, M.S.S, M.S. ve O.A. ile avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mutalaasında sanıkların FETO'nun şifreli mesajlaşma programı "ByLock"u kullandıklarının belirlenmesi, orgute ait evlerde sohbet toplantısına katıldıkları ve haklarında itirafcı beyanlarının bulunması dikkate alınarak uzerlerine atılı "silahlı teror orgutune uye olma" sucundan ayrı ayrı cezalandırılması yonunde goruş sundu.
Hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunması alınan sanık F.D, FETO/PDY uyesi olmadığını ve orgute himmet adı altında finansal destekte bulunmadığını one surdu.
FETO/PDY'nin mahrem emniyet yapılanmasında yer almadığını savunan sanık F.D, "ByLock programını yuklemedim ve kullanmadım. Orgutsel bir konumum yoktur. Suclamaları kabul etmiyorum. Esas hakkındaki mutaalaya karşı savunma hazırlamak icin sure talep ederim." dedi.
Diğer sanıklar da FETO/PDY uyesi olmadıklarını ileri surerek beraatlerini talep etti.
Mahkeme heyeti sanıklara esas hakkındaki mutalaaya karşı savunma hazırlaması icin sure verilmesine ve mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abdulkerim S. B. Topaloğlu