Turkiye'de 2020-2021 eğitim-oğretim yılının ilk donemi Cuma gunu tamamlanıyor. Covid-19 salgını nedeniyle coğunlukla uzaktan eğitimin yapıldığı donemin karne notları ise aynı gun e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi uzerinden gorulebilecek.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'un Twitter'dan yaptığı duyuruya gore, sınavların yapılamadığı donemde ilk ve ortaokullarda karne notlarının ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecek.

Selcuk, lise oğrencilerinin birinci donem notlarının ise ikinci donem yapılacak yuz yuze sınavlarla belirleneceğini ifade etti.
Milli Eğitim Bakanlığı ayrıca birinci donem yapılmış yuz yuze sınavların karne notu değerlendirmesine dahil edilmeyeceğini belirtti.
Ancak velilere, 21 Ocak'a kadar okul mudurluklerine başvurmaları halinde, yapılan sınavlardan alınan puanların karne puanı değerlendirmesine dahil edilmesini isteme seceneği da sunuldu.
Covid-19 salgını sebebiyle karnelerin fiziksel dağıtımı da yapılmayacak.
Karneler, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi uzerinden verilecek.
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi nedir, nasıl giriş yapılır?
2007 yılından bu yana hizmette olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) oğrencilere ait ders programı, sınav bilgileri ve sonucları, devamsızlık gibi bilgilerin goruntulenmesine olanak tanıyor.
Sisteme uzerinden ya da akıllı telefon uygulamaları uzerinden girilebiliyor.
Sisteme girebilmek icin oğrenciye ait Turkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile oğrenci numarası gerekiyor.
Guvenlik kontrolunde oğrencinin doğum yılı ve oğrencinin nufusa kayıtlı olduğu il bilgisinin girilmesinin arından sisteme giriş yapılıyor.
Ardından ise "Oğrenci Bilgileri" sekmesinden yer alan "Not Bilgisi" seceneğine tıklanarak oğrenciye ait notlar goruntulenebiliyor.
İkinci donem ne zaman başlayacak?
25 Ocak 2021 Pazartesi gunu başlayacak yarıyıl tatil suresine ikinci donemdeki bir haftalık ara tatil suresi de eklendi.
2020-2021 eğitim oğretim yılının ikinci donemi 15 Şubat 2021 Pazartesi gunu başlayacak.