Erzurum'da yaklaşık 500 yıl once İslam alimi Pir Ali Baba'nın başlattığı Kur'an-ı Kerim okuma geleneği "1001 Hatim"in duası yapıldı.
Pir Ali Baba Turbesi onunde 18 Aralık 2020'de duzenlenen programla başlayan "1001 Hatim"in duası, bugun Ulu Cami'deki kadınların Kur'an-ı Kerim okumasıyla tamamlanmış oldu.
İl Muftusu Şahin Yıldırım, AA muhabirine yaptığı acıklamada, bu yıl "1001 Hatim"in yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında teknolojik imkanları kullanarak eda edildiğini, vatandaşların da yoğun ilgi gosterdiğini belirtti.
Salgın dolayısıyla bu yıl programı "1001 hatimle evde kal, Kur'an ile kal" sloganıyla gercekleştirildiğini ifade eden Yıldırım, programa, Erzurum'un yanında, Turkiye'nin her yerinden ve yurt dışından da vatandaşların online olarak katıldığına dikkat cekti.
Kovid-19'a rağmen Erzurumluların Kur'an-ı Kerim aşkından vazgecmediğini vurgulayan Yıldırım, bugun Ulu Cami'de duzenlenen kadınların programıyla hatmin tamamlandığını belirtti.
Yıldırım, şunları kaydetti:
"Erzurum'da 18 Aralık'tan bu yana genc-yaşlı, kadın-erkek butun vatandaşların katılımıyla butun camilerde, ev ve iş yerlerinde okunan hatimlerin sayısı 147 bin 770 oldu. Dunyaca unlu hafızlarımız online konferanslarımıza katılarak Kur'an tilaveti yaptı. Almanya ve Hollanda gibi birkac ulkeden vatandaşlarımız da hatime iştirak etti. 'Hediyem 1001 Kur'an Olsun' kampanyası kapsamında da 1120 Kur'an-ı Kerim bağışı yapıldı. Katkı sağlayan herkese teşekkur ediyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / İsmail Hakkı Demir