Karabuk Universitesi (KBU) Rektoru Prof. Dr. Refik Polat ve beraberindeki heyet, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Viroloji Laboratuvarı'nda incelemelerde bulundu.
Rektor Polat, yaptığı acıklamada, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını surecinde buyuk ozveri ve fedakarlıkla hizmet eden sağlık calışanlarına teşekkur etti.

KBU Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin fiziksel alanının bir araştırma hastanesi olarak yeterli olmadığını belirten Polat, var olan şartlarda en iyi hizmetin sunulduğunu anlattı.
Polat, KBU Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde her turlu tahlil ve tetkikin yapılmasını sağlamak amacıyla gerekli olan laboratuvarlar icin her turlu desteği vermeye devam edeceklerini ifade ederek, "Uzun vadede hedefimiz Karabuk'e morfoloji binasını kazandırmak olacaktır." dedi.
KBU Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Nihat Yılmaz da pek cok hastalıkta olduğu gibi viral enfeksiyon kaynaklı hastalıklarda da laboratuvar sonuclarının oldukca buyuk bir onem kazandığını kaydetti.
Son yıllarda viroloji alanında gelişen testlerin kesin tanıya ulaşma suresini kısaltarak hastalığın tedavisinde etkili olduğunu dile getiren Yılmaz, laboratuvarların geliştirilmesi icin destek ve katkı veren Polat'a teşekkur etti.
KBU Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji ABD Oğretim Uyesi Doc. Dr. Elcin Kal Cakmaklıoğulları ise icinde bulunduğumuz salgın surecinde viroloji laboratuvarının oneminin bir kez daha gundeme geldiğini ve viruslerin sebep olduğu hastalıkların tanısını koyabilecek alt yapıdaki laboratuvarlara ihtiyac olduğunu vurguladı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Orhan Kuzu