Batman Valisi Hulusi Şahin, Sason ilcesinde cam kemik hastası kız kardeşlere ziyarette bulundu.
Vali Şahin, eşi Ebru Şahin, Sason Kaymakamı Samet Serin, eşi Şefika Serin ve İlce Milli Eğitim Muduru Veysi Bozkurt, doğuştan cam kemik (Osteogenezis İmperfekta) hastası olan ve yaşları 6 ile 15 arasında değişen 5 kız kardeşi, ilce merkezindeki evlerinde ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinledi.
Kız kardeşlerin babası Saim ve annesi Gulseren Yaşar ile goruşen Şahin, cocukların eğitim ve tedavi masraflarının devlet tarafından karşılanacağını belirtti.
Şahin, ailenin herhangi bir sıkıntı yaşamaması icin tum ihtiyaclarının karşılanması konusunda yetkililere talimat verdi.
Sason ilcesi Calışırlar koyunde oturan Yaşar cifti, cam kemik hastası kız cocukları icin Kaymakamlıkca ilce merkezinde kiralanan eve yerleşmiş, cocuklar, en buyuk hayalleri olan eğitim hizmetine kavuşmuştu.
Her birine eğitim seviyelerine uygun oğretmen gorevlendirilen kız kardeşler, Kovid-19 tedbirleri altında aldıkları eğitimin sevincini yaşamıştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Metin Ozmen