Sakarya'nın Arifiye ilcesinde, yuksek voltaj nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinde cıkan yangın itfaiye ekiplerince sonduruldu.
Cumhuriyet Mahallesi İstiklal Caddesi'nde, yuksek gerilim hattına bağlı elektrik kabloları, kentte iki gundur etkili olan kar yağışının ardından ağırlaşarak yerleşim yerlerine yaklaştı.
Binalara temas eden kabloların yuksek voltaja neden olması sonucu bazı ev ve iş yerlerinin elektrik ve telefon hatlarında yangın cıktı.
İhbar uzerine bolgeye Turkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.
Mahalledeki elektriği kesen ekipler, kabloların uzerinde biriken karları temizleyerek hasar tespit calışması başlattı.
Ev ve iş yerlerinde cıkan yangın ise itfaiye ekiplerince sonduruldu.
Yangında bazı ev ve iş yerlerinde hasar oluştu.
"Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum"
Dalga Guzelgul, gazetecilere yaptığı acıklamada, patlama sesi duyması uzerine korktuğunu anlattı.
Evinde yangın cıktığını ve mağdur olduğunu dile getiren Guzelgul, "O an cocuklarımı duşundum. Cocuklarıma bir şey olsaydı ne yapabilirdim? İki cocuğum dersteydi, bir cocuğum telefonuyla oynuyordu, cok tehlikeli bir durumdu, cok korktuk. Evimizde buyuk hasar var, mağduriyetimin giderilmesini istiyorum." dedi.