KONYA Buyukşehir Belediyesi koronavirus salgınından etkilenen esnafa verdiği nakdi desteğin ardından şimdi de 'gel-al' ve paket servis yapan ilk etapta 690 işletmeye, toplamda 3 bin işletmeye billboardlu tanıtım desteğinde bulundu. Buyukşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Onemli bir uygulamayı başlatıyoruz. İnşallah Turkiye'ye ornek olur. Konyalıların da bu kampanyaya destek vereceğini umuyorum. Kenetlenerek, birlikte hareket ederek bu zor donemi de aşacağımıza inanıyorum" dedi.
Konya'da pandemi nedeniyle gucluk ceken 'gel al' ve paket servis yapan iş yerlerinin bu sıkıntılı sureci atlatmalarına katkı sağlanması acısından iş yerlerinin reklamları kentte billboardlarda yapılıyor. Buyukşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konulan bu sistemde şu an 690 ve toplam 3 bin işletmeye billboardlı destek verilecek.
Konya Buyukşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, pandemi doneminde buyukşehir belediyesi olarak hem vatandaşlara hem de esnaflara yonelik onemli calışmalar yuruttuklerini belirtti. Konya modeli belediyeciliğin onemli uygulamalarını hayata gecirdiklerini ifade eden Başkan Altay, şunları soyledi: "Bugune kadar 138 bin vatandaşımıza 49 milyon liralık destekte bulunduk. Ozellikle esnafımızın iş yerini kapattığı donemde iki ay tum kiracılarımızın kira ucretlerini sıfırladık. Ayrıca iş yeri kapanan esnafımızın iki ay boyunca evinde ucretsiz olarak su kullanmasını sağladık ve tum esnaflarımızın da iki ay boyunca iş yerlerini sularını ucretsiz hale getirdik." Bilboard uygulamasının Turkiye'ye ornek olmasını temenni eden Altay, "Şimdi onemli bir uygulamayı daha başlatıyoruz. İnşallah Turkiye'ye ornek olur. İlk etapta Esnaf Odaları Birliğimize ve Ticaret Odamıza kayıtlı 690 esnafımızın bilgilerini billboardlarımızda paylaştık. Ozellikle gel-al ve telefonla sipariş verilen işletmelere ciddi bir moral desteğinde bulunduk. Onların tanıtımlarına katkı sağladık. Konyalıların da bu kampanyaya destek vereceğini umuyorum. Cunku bugune kadar hep birlikte zor donemde esnafımızın yanında bulunduk. İnşallah 3 bin esnafımızın bilgilerini bu vesileyle billboardlarımızda paylaşmış olacağız." diye konuştu. Turk Dunyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Dunya Belediyeler Birliği Eş Başkanlığı gorevini yuruttuğunu hatırlatan Altay, diğer meslektaşlarını da cağrıda bulunarak, şunları soyledi: "Yerel esnafımızın desteklenmesi adına yurutulen projeleri paylaşalım. Birlikte hareket edelim ve esnafımıza destek olalım. Tum Konyalılara da bir cağrıda bulunuyorum. Billboardlarda isimlerini astığımız esnaflardan alışverişlerini yaparlarsa bu donemi birlikte atlatırız. İnşallah tunelin ucundaki ışık gozuktu. Zor zamanlar artık son gunlerini yaşıyor ama şimdi birlik-beraberlik ve kenetlenme zamanı. Konya'nın en iyisini yapacağına inanıyorum."ESNAF UYGULAMADAN MEMNUNPandemi nedeniyle paket servis yaptıklarını belirten esnaftan Safa Can, "Yoğun bir şekilde calışırken tum dunyayı saran pandemi nedeniyle işlerimiz aksadı. Pandemiden dolayı paket servis olarak hizmet veriyoruz. Elimizden geldiğince paketlerimizi en kısa zamanda goturmeye calışıyoruz. Konya Buyukşehir Belediyemizin başlattığı billboard projesiyle esnafımıza destek verdiği icin teşekkur ederiz." dedi. Buyukşehir Belediyesinin bu uygulamasından memnun olduklarını dile getiren Ahmet Arslan, "Pandemi surecinde Buyukşehir Belediyemiz esnafın yanında oldu. Şimdi de billboardlarda reklamımızı verdi" dedi. Esnaf Erdoğan Catı ise, "Pandemide işlerimizde duşuş oldu. Bize bir nebze de olsa katkısı olacaktır." dedi.