Kutahya Calışma ve İş Kurumu İl Mudurluğu (İŞKUR) ile Kahramanmaraş Kağıt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi arasında 100 kişilik "İşbaşı Eğitim Protokolu" imzalandı.
Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrube edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı gormeleri ve calışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla duzenlenen programın İŞKUR İl Mudurluğunde yapılan imza torenine Kutahya Valisi Ali Celik, İŞKUR İl Muduru Kamil Ucan ile şirket yetkilileri katıldı.

Vali Celik, burada yaptığı acıklamada, paketleme işcisi ve dipli koruklu kağıt torba makinesi operatoru mesleklerinde duzenlenecek eğitim programıyla Kahramanmaraş Kağıt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin istihdama katkı sağladığını soyledi.
Tum dunyanın karşı karşıya kaldığı salgın surecinde uretimden ve yatırımdan vazgecmeyen firmaların varlığından mutluluk duyduğunu belirten Celik, "Ureten ve istihdam sağlayan firmaların her zaman yanındayız." ifadesini kullandı.
Celik, Kutahya'da gecen yıl 3 bin 250 işbaşı eğitim programı duzenlendiğini, eğitime katılan 2 bin 752 kişinin de istihdam edildiğini sozlerime ekledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muharrem Cin