Turk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ikinci donem yuz yuze eğitime başlayabilmek icin, ayrım yapılmaksızın tum eğitim calışanlarının oncelikli aşılama kapsamına dahil edilmesi gerektiğini bildirdi.
Geylan, yazılı acıklamasında, Turk Eğitim-Sen'in bircok kez oğretmenlerin aşılanması cağrısında bulunduğunu ve hukumetten bu konuda oğretmenlere oncelik tanınmasını istediğini belirtti.
Yuz yuze eğitime gecilebilmesi icin eğitim calışanlarının aşılanmasının onemli olduğunu vurgulayan Geylan, yaklaşık 18 milyon oğrenciyle doğrudan muhatap olan eğitim calışanlarının aşılanmasının toplum sağlığını doğrudan etkileyecek bir tedbirin alınması anlamına geldiğini ifade etti.
Geylan, Sağlık Bakanlığı'nın, oğretmenlerin ikinci aşamada yedinci sırada aşılanacağını acıkladığını aktardı.
Tum eğitim calışanlarının oncelikli aşılama kapsamına dahil edilmesi gerektiğini belirten Turk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, şunları kaydetti:
"İkinci donem yuz yuze eğitime başlayabilmemiz icin, ayrım yapılmaksızın tum eğitim calışanlarının oncelikli aşılama kapsamına dahil edilmesi gerekiyor. Antikor oluşumunun ikinci dozdan sonra gercekleştiği goz onune alındığında, 15 Şubat'ta okullarımızı acabilmemiz, aşılama takviminin buna gore yeniden duzenlenmesini elzem kılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı ve eğitimle ilgili tum paydaşları bu konuda mudahil olmaya davet ediyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Zehra Aydın Turapoğlu