Cocuklarının dağa kacırılmasından sorumlu tuttukları HDP'nin İzmir İl Başkanlığı onunde "evlat nobeti"ni surduren uc aile, parti binasının girişine siyah celenk bıraktı.
Teror orgutu PKK tarafından 9 yıl once kızı dağa kacırılan Mehmet Lacin, gazetecilere, Diyarbakır'da Hacer annenin yurekli tavrından cesaret alarak HDP onunde mucadeleye başladığını soyledi.
Cocuğunu geri istediğini belirten Lacin, "Benim sloganım şudur, '83 milyon Turk Kurt kardeştir, HDP kalleştir.' 38 yıl oldu yeter. Vicdan yok bunlarda. Bunlarda vatan sevgisi yok. Halkın Demokrasi Partisi yazmışlar, uzuluyorum. Halkın Demokrasi Partisi değil, halkın cocuklarını dağa kacıran partisidir, acık ve net ortadadır. Halkın Demokrasi Partisi ise ben halkım, nerede benim cocuğum?" ifadelerini kullandı.
Lacin, yıllardır canlarının yandığını, bu nedenle evladına kavuşacağı gune kadar nobete devam edeceğini dile getirdi.
Evlat nobetinin, Diyarbakır dahil, 505'inci gununde olduğunu hatırlatan Lacin, "Bunlar istediği kadar beni tehdit etsinler. İzmir İl Başkanlığı onunde de 332 gundur nobetteyim. Ben bunlara defalarca cağrıda bulundum. Bana bir hesap sorun? Gelin benimle muhatap olun. Deyin ki senin bizim kapımızda ne işin var veya beni şikayet edin ama yok..." dedi.
Lacin ve evlat nobeti tutan Yasin Dulge ile Muhabbet Alemdağ, acıklamanın ardından HDP binasına siyah celenk koydu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Haydar Toprakcı