ESKİŞEHİR'de, kar yağışının ardından hava sıcaklığının sıfırın altında 7 dereceye duşmesiyle birlikte yollar buz tuttu. Sabah saatlerinde sokağa cıkanlar zor anlar yaşarken, duşerek yaralanan 9 kişi de hastaneye kaldırıldı.
Eskişehir'de iki gun aralıkla etkili olan kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı. Balkanlar uzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisine giren Eskişehir'de hava sıcaklığı sıfırın altında 7 dereceye kadar duştu. Meteoroloji verilerine gore hissedilen sıcaklık ise sıfırın altında 10 olarak olculdu. Eskişehir Valiliği, etkisini surdurecek olan soğuk hava nedeniyle meydana gelebilecek buzlanma, don, sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması icin uyarılarda bulundu.

9 KİŞİ DUŞEREK YARALANDI
Kar yağışının ardından etkili olan soğuk, yaya kaldırımlarında buzlanmayı meydana getirdi. Belediye ekipleri, sabah saatlerinden itibaren yollarda ve yaya kaldırımlarında temizlik calışmasına başlarken, buzda kayıp duşerek yaralanan 9 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırılıp tedavi altına alındı. Alışveriş yapmak icin dışarı cıktığını ifade eden Ahmet Yılmaz, buzda kayıp duşmemek icin tutunarak yuruduğunu soyledi. Eskişehir'in gecmiş yıllara gore daha az soğuk olduğunu anlatan Yılmaz, "Aslında Eskişehir'in havasına gore soğuk değil. Bu zamanlarda Eskişehir'in eksi 27 derece olduğunu gordum. Eskişehir'e gelen oğrenciler gelince şaşırıp, 'Kulağımız, burnumuz soğuktan duştu' derlerdi. Buzda duşmemek icin tutunarak yuruyorum. Daha yaşlılar ise ayakkabılarına corap geciriyorlar" diye konuştu. Ali Zumrut ise, "Bu yıl kar ilk defa yağdı. Hanımla yuruyuş yapıyoruz. Duşmemek icin hanım bana tutunuyor. Az once kaydı, az daha duşuyordu" dedi.Sebahat İlker ise maske ve siperlikle yurumenin daha da zor olduğunu ifade ederek, "Hava sıcaklığı normal ama yerdeki buzlardan dolayı yurumekte zorluk cekiyorum. Maske ve siperlik de olunca yurumek daha zor oluyor. Siperliğimi devamlı siliyorum. Duşmemek icin civili ayakkabı kullanmaya calışıyorum. Kendimi sıkarken de dizlerim ağrıyor" şeklinde konuştu.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı