Vestel, uluslararası olcekte yurutulen, Avrupa Birliği'nin en buyuk araştırma ve inovasyon programlarından olan "Horizon 2020"den 3 projesiyle yeni bir fon almaya hak kazandı.
Vestel acıklamasına gore, 2019 yılında kişiselleşen tuketici ihtiyaclarına yonelik akıllı ve esnek uretim calışmalarını kapsayan KYKLOS 4.0 projesiyle fon alan Şirket, 2020 yılında uc projeyle daha desteklendi. Vestel bu uc projeden biri olan DAIS (Distributed Artificial Intelligence Systems) ile 11 ulkeden 49 proje ortağıyla dağıtık yapay zeka sistemleri geliştirerek, kullanıcı deneyimini ve veri guvenliğini artırmaya yonelik cozumler geliştirecek.
"Urettiğimiz projelerin dunya capında kabul goren programlar tarafından desteklenmesi gurur verici"
Acıklamada goruşlerine yer verilen Vestel Ust Yoneticisi (CEO) Turan Erdoğan, Vestel'in uzun yıllara dayanan Ar-Ge birikimi ve inovasyon kulturune sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Vestel, uretim gucunu dunyanın farklı bolgelerindeki Ar-Ge merkezlerinde gercekleştirdiği calışmalar ve 1.700 kişilik Ar-Ge ekibinden alıyor. Ar-Ge vizyonumuzun merkezinde Endustri 4.0, yapay zeka, mobilite ve bağlanabilirlik bulunuyor. Bu kapsamda urettiğimiz projelerin dunya capında kabul goren programlar tarafından desteklenmesi gurur verici. İlk Horizon 2020 desteğimizi akıllı ve esnek uretim projemizle Eylul 2019'da almıştık. 2020'nin sonunda ise batarya teknolojileri ve elektrikli arac şarj istasyonu calışmalarını iceren iki projemizle daha destek kapsamına alındık. Ayrıca ilk kez bir ECSEL (Electronic Components and Systems for European Leadership) projesini de bunyemize katarak Ar-Ge gucumuzu bir kez daha ortaya koyduk."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abdulselam Durdak