Kırklareli'nin Luleburgaz ilcesinde, ozel bir hastanede gorevli sağlık calışanları, yeni tip koronavirusle (Kovid-19) mucadele kapsamında aşılanmanın onemine dikkati cekti.
İlcedeki ozel bir hastanede gorevli sağlık calışanları, bir sure once kurdukları sanat topluluğu ile Kovid-19 ile mucadelede toplumda farkındalık oluşturmak adına calışmalar gercekleştiriyor.

Koronavirusu yenen hastalarını penguen dansı ile taburcu eden sağlık calışanları, bu kez aşılanmanın onemini anlatabilmek amacıyla kamera karşısına gecti.
"Aşıdan sonra biz" başlığıyla sağlık calışanlarının aşı olması canlandırılan videoda, aşı olan sağlıkcıların dans etme goruntulerine yer veriliyor.
Hastanenin sosyal medya hesabından paylaşılan video, cok sayıda vatandaşın beğenisini topladı.
"Tum halkımızı aşı olmaya davet ediyorum"
Hastanede ortopedi teknisyeni olarak gorev yapan Samet Beyaz, AA muhabirine yaptığı acıklamada, vatandaşları aşı olmaya davet ettiğini soyledi.
Yaklaşık bir yıldır suren salgın nedeniyle cok yorulduklarını ve zorlandıklarını anlatan Beyaz, yakınlarından ve hastalarından aşıyla ilgili ciddi sorular aldıklarını ifade etti.
Sorulan sorulara cevap verebilmek ve toplumdaki on yargıları ortadan kaldırabilmek amacıyla video hazırladıklarını dile getiren Beyaz, "Aşı olduğunuzda videoda gorulduğu gibi hicbir şey olmuyor. Tum halkımızı aşı olmaya davet ediyorum. Kesinlikle yan etki gormedim. Videoda da onu yansıtmaya calıştık. Yan etkisi yok hatta heyecan verici bir durum da var. Aşının bizleri psikolojik olarak da rahatlattığını duşunuyorum." şeklinde konuştu.
Hastanenin sanat topluluğu kurucusu ve basın birimi sorumlusu Sara Kaplan da daha once penguen dansıyla Kovid-19'a dikkati cektiklerini şimdi de başka bir dans ile aşının onemine vurgu yaptıklarını ifade etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Cınar Turkmen