İZMİR'in Konak ilcesinde, sahilde yuruyuş yapan biri yabancı uyruklu 2 kadın, 15 dakika arayla sokak kopeklerinin saldırısına uğradı. Kadınlardan biri saldırıdan denize atlayarak kurtulurken, kacmak isterken duşen diğer kadını ise bacağından ısırarak surukleyen kopeklerden cevredekiler kurtardı.
Konak ilcesi sahilinde bu sabah 15 dakika arayla yaşanan kopek saldırılarında, biri yabancı uyruklu 2 kadın dehşeti yaşadı. Sahile yuruyuşe cıkan Aslıhan Copper'e (41), Sabancı Kultur Merkezi karşısına geldiğinde yaklaşık 15 sokak kopeği saldırdı. Buyuk korku yaşayan Copper, kopeklerden kurtulmak icin denize atladı. Copper'in yardımına belediye işcileri, koştu. Aslıhan Copper, işcilerin denize attığı hortumdan tutarak, kıyıya cıktı. Hiportermi gecirmemesi icin belediye aracına bindirilen Copper, ihbar uzerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Sağlık Bilimleri Universitesi (SBU) Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu oğrenilen Copper'in, kopeklerin saldırısında kıyafetinin yırtıldığı belirtildi.
İSPANYOL KADINI YERDE SURUKLEDİLER
Aslıhan Copper'in saldırıya uğramasından 15 dakika sonra da sahilde yuruyuş yapan İspanyol Adela Vila (55) kopeklerin saldırısına uğradı. Kacarken yere duşen Vila, bacağından ısıran kopekler tarafından suruklendi. Saldırıdan kurtulmak icin denize atlama girişiminde bulunan Adela Vila, vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Vila, gelen sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavi edildi.
'KOPEKLER KADININ KOLUNA YAPIŞMIŞTI'Kopeklerin ilk saldırdığı Aslıhan Copper'i atladığı denizden kurtaran belediye işcilerinden Sufiye Karataş, "Sesler geldi. On, onbeş kopek, bağırıyordu. Sesin geldiği yone baktığımızda, kopekler bir kadının kollarına yapışmış, parcalıyordu. Hemen işimi bırakıp, yardıma koştum. Bu arada kadın, kopeklerden kurtulmak icin denize atladı. Kadını kurtarmak icin once bir alet bulamadım. Yakında bir hortum vardı. Hortumu denize attım. Kadın tuttu, yavaş yavaş cekerek kendisini karaya cıkarttık" diye konuştu.