BURSA'da Makine Muhendisleri Odası tarafından 2010 yılında hizmete acılan, 21 gunluk eğitim ile 4 bin lira ve uzerinde gelirle iş imkanı sağlayan Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi (KEMM), pandemiye rağmen eğitimlerine ara vermedi. Merkezde teorik eğitim uzaktan yapılırken, pratik eğitimler oğrenci sayısı yarıya indirilerek, gercekleştiriliyor.
Makine Muhendisleri Odası Bursa Şubesi tarafından 2010 yılında acılan KEMM, kaynak alanında uzmanlaşan 7 muhendis ile hizmet veriyor. Turkiye'deki 3 merkezden biri olan KEMM'de kursiyerler, kaynak ile ilgili teorik ve uygulamalı ders alıyor. 21 gun suren eğitim sonunda sınavda başarılı olup, sertifika almaya hak kazanan kursiyerler 4 bin lira ve uzerinde maaş ile işe girebiliyor. 2019 yılından itibaren yaklaşık 3 bin kişiye sertifika veren merkez, pandemi surecinde de eğitimlerine ara vermedi. Daha once teorik ve pratik eğitimleri birebir alan kursiyerler, koronavirus salgınının ardından teorik eğitimleri uzaktan, pratik eğitimleri de sınıf kapasitesinin yarısıyla dersliklerde birebir alıyor.

'11 DALDA EĞİTİM'Merkezde muhendisler ve mavi yakalı ara teknik elemanlara yonelik eğitim verdiklerini ifade eden Makina Muhendisleri Odası Bursa Şube Yonetim Kurulu Başkanı Fikri Duşunceli, "Bu eğitimin iki ayağı var; biri eğitim, biri de uygulama. Eğitim ayağında muhendislere yonelik 11 dalda eğitim vermekteyiz. Mavi yakaya yonelik 22 konuda eğitim vermekteyiz. Ayrıca mavi yakaya yonelik kaynakcı sertifikalandırması eğitimleri verilmektedir. Celik kaynakcısı, aluminyum kaynakcısı ve plastik doğal gaz boru kaynakcısı olmak uzere eğitim ve belgelendirme calışmaları yapıyoruz" dedi.'EĞİTİMLERİMİZİ GEREKLİ TEDBİRLERİ ALARAK YAPIYORUZ'Ulkemizde koronavirus vakasının gorulduğu 11 Mart 2020 tarihinden sonra eğitimlere ara verdiklerini belirten Duşunceli, "Haziran ayında salgının kontrol altına alınmasıyla teorik eğitimlerimizi internetten cevrimici yapmaya başladık. Pratik eğitimlerimizi buradaki kursiyerlerimizin sayısını yarıya indirerek aradaki mesafeyi koruyarak ve gerekli tedbirleri alarak surdurmekteyiz" diye konuştu'İMKANLARI OLDUKCA İYİ'Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi'nde sunulan imkanların universite hayatında dahi sunulmadığını ifade eden makina muhendisi Bilgehan Aydın, "İki senedir sektorde calışıyorum. Burada mesleki eğitim alıyorum. Normal surecte belki daha uzun eğitim alınıyordur. Ancak pandemi nedeniyle teorik eğitim internet uzerinden alınıyor. Pratik eğitimi de daha az kişiyle birebir alıyoruz. Belki daha kalabalık olsaydı birebir eğitim alamazdık. Şimdi sınıfta az kişiyiz. İnternet uzerinden eğitimlerle de konu anlatımları detaylı şekilde oluyor. Uygulamada da sınıfta yarı kapasiteyle birebir eğitim alıyoruz. Bu uygulamadan cok memnunum. Universitedeyken bile sunulmayan imkanlar burada sunuldu" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı