Donem sonunun gelmesiyle oğrenciler ve veliler karnelerin en zaman, nasıl verileceğini merak etti.Peki, E-karne nasıl verilecek? Karne tatili ne zaman? E-Karne gunu ne zaman? Liselere karne var mı?
[h=3]E-KARNE NASIL VERİLECEK?[/h]Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'un karne sureciyle ilgili yaptığı acıklama:
"Evet dijital bir karne var cunku bizim yuz yuze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz tabii ki yok. O yuzden de bir dijital karne soz konusu. Liseler icin birinci donemle ilgili notlandırma sureci bittikten sonra karne olabilir. Biz mevzuatın esnekliği icerisinde cocuklarımız ve velilerimiz acısından en kolay hangisi oluru duşunmeye calışıyoruz. Hatta bazen şunu yapıyoruz; olağanustu donemler icin ihtiyac duyulabilecek bazı hususlar, mevzuatın icerisinde olmayabiliyor. O yuzden de biz kimi zaman mevzuatta değişiklik yapıp, alanı rahatlatmaya calışıyoruz.'' ifadelerini kullandı.
[h=3]E-KARNE GUNU NE ZAMAN VERİLECEK?[/h]2020-2021 eğitim oğretim doneminin sonu olan 22 Ocak 2021 Cuma gunu karneler verilmiş olacak. Bakan Selcuk'un acıklamasında yer aldığı gibi karnelerin e-karne olarak dijital yolla verilmesi bekleniyor.
[h=3]KARNE TATİLİ NE ZAMAN?[/h]MEB, okulların kapanacağı tarih 22 Ocak 2021 olarak acıkladı.
* 25 Ocak 2021 Pazartesi gunu başlayacak yarıyıl tatil suresine ikinci donemdeki bir haftalık ara tatil suresi de eklenmiştir. 2020 – 2021 eğitim oğretim yılının ikinci donemi 15 Şubat 2021 Pazartesi gunu başlayacaktır.