KONYA'da yaşayan ve 46 yıldır ev aletleri tamiri yapan Umit Tunaboylu (58), 16 yıl once eşi Mardiye Tunaboylu'yu kanserden kaybettikten sonra 3 kızını iş yerine getirip, burada bakmaya başladı. İş yerinde vakit geciren kızları da babalarına yardımcı olmak icin işini oğrendi. Şimdi baba ve 3 kızı, elektronik ev aletleri ve caydanlık gibi malzemeleri tamir ediyor.
Umit Tunaboylu'nun eşi Mardiye Tunaboylu, 16 yıl once 29 yaşındayken kanser nedeniyle yaşamını yitirdi. 3 kızına hem babalık hem de annelik yapan Tunaboylu, cocuklarını iş yerine getirip, burada bakmaya başladı. O donem bebek olan kızı Secil Tunaboylu da ablaları gibi baba mesleğini oğrendi. Umit Tunaboylu, şimdi 3 kızıyla birlikte iş yerinde elektronik ev aletleri ve caydanlık gibi malzemeleri tamir ediyor.

'EN BAŞTA 'KIZLAR BUNU YAPAMAZ' DİYORLARDI, ON YARGIYI YIKTIK'Annesiz buyuduklerini icin surekli babası Umit Tunaboylu'nun iş yerine geldiklerini belirten Hilal Tunaboylu (23) "Biz babamdan kopamadık. Babamızın yanına gidip geldiğimiz icin bu mesleği kazandık. Annesiz buyuduğumuz icin surekli babamızın yanındaydık ve meslek ilgimizi cekmeye başladı. Ekstra ilgi duyduğumuz icin de mesleği yapmaya başladık. Mesleğe ilk başladığımız zaman 'Kızlar bu işi yapamaz' onyargısı vardı. Ancak bizim bu on yargıyı yıktığımızı duşunuyorum. Yıllara dayanan baba mesleğinden kaynaklı insanların guvenini kazandık" dedi.Mesleği severek yaptığını belirten Tunaboylu, "Tamir yapmak cok ilgimi cekiyor. Pratik ve zekaya dayalı bir meslek. Sabah geliyoruz, muşterilerimizi ağırlıyoruz. Gelen tamirleri kardeşlerimle birlikte yapıyoruz. Babamda sağ olsun bize yardımcı oluyor" diye konuştu. 'KIZLARIMLA BERABER MESLEĞİMİZİ DEVAM ETTİRMEYE CALIŞIYORUZ'Yaklaşık 46 yıldır bu mesleği surdurduğunu hatırlatan baba Umit Tunaboylu da şoyle konuştu: "Mesleğimi seviyorum. Kızlarımla beraber mesleğimizi devam ettirmeye calışıyoruz. Cocuklarımın annesi kanser hastasıydı, vefat etti. O surecten sonra cocuklarımı dukkana getirmeye başladım. Ben işimi yaptıkca onlarda merak etmeye başladı. Merak ettikleri icin gostermeye başladım. Onlarda bir sure sonra usta oldular. Onlar yeni nesil oldukları icin yeni teknolojik aletler geliyor. Ben bazen onlara akıl danışıyorum. Meslekte beni aştılar. Artık ben cıraklıklarını yapmaya başladım. Eski mekanik işler olursa beni cağırıyorlar; ancak diğerlerini kendileri hallediyorlar."'BENCE BUTUN KADINLAR CALIŞMALI'Muşterilerinin de bu durumdan memnun olduğunu dile getiren Tunaboylu, "Muşterilerin olumlu tepkileri var. Ayrıca kızlarımın kendi muşterileri de bulunuyor. Onun icin ben mutluyum hayatımdan. Onlar da mutlu. Biz boyle aile boyu calışıyoruz. Bence butun kadınlar calışmalı. Kadınların kotu haberlerini duymaktansa, kadınların ben her şeyi yapabileceğine inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Mehmet IŞIK