MARDİN'in Midyat ilcesine bağlı, kutuphanesi olmayan ve 250 oğrencinin eğitim gorduğu Ortaca Koyu İlk ve Ortaokulu'nun kullanılmayan bir bolumu, hayırseverlerin desteğiyle bakımı yapılarak, duzenlendikten sonra 4 bin kitaplı kutuphaneye donuşturuldu.
Midyat ilcesine bağlı, kutuphanesi bulunmayan kırsal Ortaca Koyu İlk ve Ortaokulu'nun kullanılmayan bir bolumu, kutuphane yapılması icin Kaymakamlık, İlce Milli Eğitim Mudurluğu, Rover Kitap Kulubu ve bir dizi ekibinin ortak calışmasıyla onarıldı. Onarılan bolum, temin edilen masa, sandalye ve kitap rafları ile donatıldı. Bolum, daha sonra satın alınan ve hayırseverlerin bağışladığı 4 bin kitaplı bir kutuphaneye donuşturuldu. Şair Ahmed Arif'in adının verildiği kutuphanede, Turk ve dunya klasikleri başta olmak uzere hikaye ve ceşitli turlerde kitaplar bulunuyor. Midyat Kaymakamı Tekin Dundar, Garnizon Komutanı Albay Turker Tuna, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, İlce Milli Eğitim Muduru Abdulkadir Altay ve davetlilerin katılımıyla kutuphanenin acılışı gercekleştirildi.
'OKUMAK BİZİ REFAHA ERİŞTİREBİLİR'Acılışta konuşan Midyat Kaymakamı Tekin Dundar, "2020 yılı Midyat icin okuma anlamında, okul anlamında, kutuphane anlamında ciddi yatırımların olduğu bir yıl oldu. İrili ufaklı bircok boyle kutuphane, okumaya yonelik tesisin acılışını veya temelini atmış olduk. Bu da onlardan bir tanesi. Okuma bizi kurtarabilir, okumak bizi refaha eriştirebilir. Yoksa başka turlu bu işin cıkış yolu yok. Yani emek vereceğiz, okuyacağız, zahmet edeceğiz. Boyle gokten zembille inen bir refah yoktur. Gozumuzu yoracağız, beynimizi yoracağız, alın terimizi, akıl terimizi akıtacağız ki ulke olarak, memleket olarak, toplum olarak bir aşamayı kaydedelim. Yoksa hep gelişmiş toplumlara bakıp gıpta ile ic cekmekten başka bize duşen bir şey olmaz. Bu anlamda bu eserin, buna hizmet edeceğini duşunuyorum ve inanıyorum" dedi.'KARDEŞLERİMİZİN BUNLARI OKUYACAĞINI DUŞUNMEK BENİ MUTLU EDİYOR'Midyat'ta cekimi devam eden bir TV dizisinde, Handan karakterini canlandıran Gulcin Hatıhan da, "İhtiyacları olan listeleri gonderdiler. Sonra geldik buraya yapımcımızla beraber baktık. Dolapları, masaları planladılar. Organize ettiler. Hepsini yaptırdık. Kutuphane, bence cok ozel bir şey. Kitapların listelerini verirken, siparişlerini verirken, 'cocukken ben bunu da okumuştum, bunu da okumuştum' diye heyecanlandım. Buradaki kucuk kardeşlerimizin de bunları okuyacağını duşunmek beni cok mutlu ediyor acıkcası" diye konuştu. 'KİTAP OKUYAMIYORDUK, COK UZULUYORDUK'Okulun 6'ncı sınıf oğrencisi Ecrin Cınar, kutuphaneleri olmadığı icin daha onceleri cok uzulduklerini ifade ederek, şunları soyledi: "Bugun cok guzel bir gun ve acılışımızı yaptık. Benim ilk kitabım bu oldu ve cok mutluyuz. Normalde hic kitaplarımız yoktu. Cok az sayıda vardı ve biz kitap okuyamıyorduk. Bunu goren oğretmenlerimiz ve mudurlerimiz ellerinden geleni yaptılar ve emek verip bu kutuphaneyi actılar. Onlara cok teşekkur ediyorum."