Erzurum Şehir Hastanesinde hizmete giren kadın doğum hastalıkları servisinde dunyaya gelen ilk bebeğe "Yiğit Ali" adı verildi.
Kentte 2002 yılında Nihat Kitapcı Kadın Doğum Hastanesi, daha sonra Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi adıyla hizmet veren yapı, bugun itibarıyla Erzurum Şehir Hastanesi bunyesine alındı.

Kadın doğum hastalıkları servisinde dunyaya gelen ilk bebek, Yavuz ve Kubra Kaya ciftinin Yiğit Ali adını verdikleri 3 kilo 600 gram ağırlığındaki oğulları oldu.
Kadın Doğum Klinik Sorumlusu ve Başhekim Yardımcısı Dr. Oğretim Uyesi Berrin Kadıoğlu, gazetecilere acıklamasında, ekibiyle Nenehatun Kadın Doğum Hastanesinde yıllardır bircok bebeğin hayata şifayla gozlerini acmasına vesile olduğunu belirterek, "Şehir Hastanemize gelişimizle bugun ilk bebeğimizin dunyaya gelişine destek olduk ve sağlıkla kucağımıza aldık. Tum ekibimizle Şehir Hastanemizde şifa dağıtmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Oğretim Uyesi Ozgur Celebi de dunyayı kasıp kavuran Kovid-19 salgınında alınan tedbirlerle ulke ve il genelinde sağlıklı yarınlara doğru adım adım ilerlendiğini soyledi.
Şehir Hastanesinde Kovid-19 salgını nedeniyle hizmet veremeyen birimlerin yavaş yavaş aktifleşmeye başladığını aktaran Celebi, şoyle devam etti:
"Hastanemizde B blok tamamıyla arındırılmış haliyle poliklinik hizmetleriyle cocuk, kadın doğum ve yanık unitesi olarak hizmete başladı. İnşallah Bakanlığımızın aldığı tedbirler ile pandemi vaka sayılarımız daha da duşecek, akabinde diğer hizmet birimlerimizi de peyderpey halkımızın hizmetine sunacağız."
Bebeğin babası Yavuz Kaya, evladının sağlıkla dunyaya gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, hastane doktor ve personeline teşekkur etti.
Cocuklarının Erzurum Şehir Hastanesinde doğan ilk bebek olduğu icin ayrıca mutluluk yaşadıklarını belirten Kaya, Şehir Hastanesinin tum birimleri gibi kadın doğum hastalıkları servisinin de cok guzel olduğunu kaydetti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İlhami Erkılıc