Super Lig'in 19. haftasında Beşiktaş'a deplasmanda 2-0 mağlup olan Galatasaray'ın takım kaptanı Arda Turan, derbiyi kaybettikleri icin uzgun olduklarını ancak hemen toparlanarak onlerindeki maclara odaklanmaları gerektiğini soyledi.
Macın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Arda Turan, "Kaybettiğimiz icin cok uzgunuz. Başa baş bir oyundu, istediğimiz gibi gidiyordu. Cunku deplasmanda oynuyoruz, berabere gittikce oyun bizim icin acılacaktı. Ama bazen futbol boyle, ufak tefek hatalar buyuk uzuntuler, acılar cekmenizi sağlıyor. Bu akşam buyuk bir acı cekip, yarın sabah hayata donmek zorundayız. Cunku uc gun sonra bir başka macımız var. Takım kaptanı olarak da takım arkadaşlarıma yardımcı olmam gerek. Ama tabii ki derbiyi kaybettiğimiz icin uzgunuz. En azından kaybedecek bir mac olmadığını duşunuyorum ama futbol bazen boyle. Beşiktaş'ı da tebrik etmek lazım, iyi mucadele ettiler. Onları da tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Arda, Galatasaray'ın bu sezon son dakikalarda yediği goller hakkında ise şoyle konuştu:
"Biz Galatasaray takımıyız, hicbir zaman beraberliğe veya mağlubiyete razı olacak bir yapımız yok. Geriye duştuğumuzde ya da beraberlik durumunda hucum ediyoruz. Daha cok oyuncu ile ileriye gidiyoruz. Fatih hocanın yıllardır felsefesi boyledir. Hicbir zaman beraberliğe razı olmadık. Bunu EURO 2008'deki Cekya ve Hırvat maclarından da hatırlarsınız. Bir mantalite varsa biz bunu yansıtmaya calışıyoruz. Sadece taraftarımıza şunu soylemek istiyorum, bundan 15-20 gun once liderdik, 7 gun sonra yine lider olabiliriz. Lig boyle bir lig. Bize destek versinler. Biz bir butunuz, kart goren, gormeyen oyuncularımızla beraber biz bir aileyiz. Carşamba gunu cıkıp kendi sahamızda bunu telafi edeceğiz. Ondan sonra inşallah en kısa surede layık olduğumuz yere, liderliğe geri doneceğiz. Takım arkadaşlarıma, hocama, camiaya inanıyorum, toparlanmayacak bir şey yok. Sadece bu gece derbinin uzuntusunu cekeceğiz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Hilmi Sever