ANKARA'nın Mamak ilcesi Karşıyaka Mahallesi sakinleri, mahallelerinden gecen D-200 karayolunda sık sık trafik kazası yaşandığını belirterek, bolgeye ust gecit yapılmasını istedi. Mahalle sakinlerinden Behice Akar, annesinin 2 yıl once buradaki bir kazada olduğunu belirterek, "Burası cok can aldı. Buraya otobus durağı yapılmış, yaya gecidi konulmuş ama trafik lambası yok. Lutfen buraya bir ust gecit ya da trafik lambası koyun" dedi.
Mamak'taki Karşıyaka Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, dolmuş ve otobusle kent merkezine gidebilmek icin yoğun trafik akışının bulunduğu D-100 karayoluna inerek, burada yolun karşısına gecmeye calışıyor. Trafik yoğunluğu nedeniyle uzun sure kaldırımda ve refujde beklediklerini belirten vatandaşlar, tehlikeli bir şekilde yolun karşısına gectiklerini ifade ederek bolgeye ust gecit yapılmasını istedi.

'BU YOL, BENİM ANNEMİ ALDI'5 yıldır mahallede oturan Behice Yakar, annesi Şukran Yakar'ın 2 yıl once burada meydana gelen bir kaza sonucu olduğunu, eşi Ozgur Kahveci'nin ise yaralandığını belirterek, "Ust gecit istiyoruz. Trafik levhası var ama ışığımız yok. Burası Samsun yolu, insanlar burada kaptırıp gidiyorlar. Burası cok can aldı, 2019 yılının 24 Kasım'ın da benim annemi de aldı, goturdu. Buraya otobus durağı yapılmış, yaya gecidi konulmuş ama trafik lambası yok. İnsanların hayatlarıyla oynamayın. Lutfen şuraya bir ust gecit ya da bir lamba koyun" ifadelerini kullandı.'SURUCULER HIZ SINIRINA UYMUYOR'Mahalle sakinlerinden Ozgur Kahveci ise "Sabah akşam bu yol guzergahını kullanıyorum ve işe gidiş gelişlerde karşıdan karşıya geciyorum. 2019 yılında kayınvalidemle karşıdan karşıya gecerken, yaya gecidi uzerinde bir arac bize carptı. Kaza sonucu kayınvalidem hayatını kaybetti, ben de yaralandım. Burada tabelalar mevcut ve hız sınırı 50 kilometreyi gosteriyor ama suruculer bu hız sınırına uymuyor. Burada hızı kesecek herhangi fiziksel bir şey de yok. Hicbir aydınlatma yok. Sabah erken saatte zifiri karanlık, akşamları karanlık ve biz karşıdan karşıya gecmeye calışıyoruz" diye konuştu.Diğer mahalle sakinleri de ust gecit yapılması icin gerekli yerlere muracaatta bulunduklarını ifade ederek henuz bir sonuc alamadıklarını soyledi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Haluk KARAASLAN