ben aldırma sonrası iz ben aldırma ameliyatı izle

Her insanda ben derdi vardır olmadık yerlerde hele varsa bundan cok rahatsız oluruz benlerinizden kurtulmaz istiyorsanız kendinizi daha iyi hissetmek istiyorsanız buyrun meleklerim​

Ben aldırmak isteyenlerin bir diğer sıkıntısı ise, beni aldırdıktan sonra iz kalıp kalmayacağı konusudur. Burada onemli olan benin nerde olduğudur. Cunku alınacak olan benin bulunduğu bolgeye gore iz kalıp kalmama riski değişmektedir. Orneğin, yanak ortası, burun sırtı ve burun ucu, omuz, kol ve bacaklarda, eklem uzerlerindeki benleri aldırırsanız buralarda iz kalma ihtimali daha yuksektir. Ancak goz kapakları, boyun gibi bolgelerde olan benleri aldırırsanız buralarda iz kalma ihtimali daha duşuktur.

Ben Aldırma Sonrası Bakım

Benlerinizi aldırdıktan sonra dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Ameliyat sonrası bu hususlara dikkat etmeniz iz kalması ve kimi riskleri ortadan kaldırmak adına buyuk onem taşır. Ben aldırma estetiğinden sonraki bakım sureci 2 ye ayrılır. Bunlardan ilki ameliyat izini en aza indirmek, ikincisi ise oluşması muhtemel bazı riskleri onlemek.
Benler alındıktan sonra iz kalmaması icin bazı kortizon iceren kremler, silikonlar ve jel tabakalar kullanılabilir. Bu uygulamalara başlamak icin yaraların iyileşmesini ve dikişlerin alınması ya da erimesini beklemeniz gerekir ve ortalama 3 ay kadar bu bakımlara devam etmeniz gerekir.
Silikon jel tabakalar, ben aldırma sonrasında yaraların kızarıklıklarının ve sertliklerinin daha cabuk gecmesini sağlar.
Ben aldırma estetiğinden sonra 4 gun bolgeye su değirmemeniz gerekiyor. Bu 4 gun icinde pansumanlarınıza da duzenli olarak devam etmeniz gerekiyor. Dikişler eğer kendiliğinde eriyen dikiş değil de sonradan alınması gereken dikişler ise ortalama 1 ila 2 hafta icinde dikişlerinizi aldırabilirsiniz. Vucut bolgenizdeki benleri aldırmış iseniz dikişlerin alınması icin biraz daha fazla bekleyebilirsiniz, ancak yuz bolgenizdeki benleri aldırmış iseniz daha erken bir zamanda dikişlerinizi aldırabilirsiniz. Kadınlar Sitesi, Gebelik, hamilelik, doğum videoları
Ben aldırma estetiği sonrasında guneşe cıkmanız gerekirse guneşten koruyucu faktorlu kremler kullanmanız gerekir.

Lazerle ben aldırma tedavisi

Lazerle ben aldırma tedavisi, yuzunuzde ya da bedeninizde doğuştan veya sonradan oluşmuş olan benlerin lazer teknolojisi vasıtasıyla alınarak, ilerde oluşabilecek kanser riskini ortadan kaldıran bir ben alma yontemidir.
Yuzunuzdeki benler ya da lekelerden lazer ışınları sayesinde acısız olarak kurtulabilir ve kısa surede normal hayatınıza donebilirisiniz.
Lazerle ben aldırma tedavisinden sona herhangi bir pansuman işlemleri gerekmektedir.