ANTALYA acıklarında olu halde bulunan Akdeniz foku, otopsi icin Akdeniz Universitesi'ne teslim edildi. 2 yılı aşkın suredir foku izlediğini belirten sualtı film yapımcısı Alican Abacı, "Uzerindeki lekelerden tanıyorum. Cok uzuldum. Umarım otopside olum sebebi bir an once ortaya cıkar. Uzerindeki lekelerin egzama lekesi olduğunu duşunuyorduk" dedi.
Nesli tukenmekte olan ve koruma altında tutulan Akdeniz foklarından biri, Antalya acıklarında Sualtı Federasyonu Antalya İl Temsilcisi İsa Alemdar tarafından olu olarak bulundu. Olu fokun, derisindeki egzama lekeleri nedeniyle araştırmacılar tarafından bilinen bir fok olduğunu soyleyen İsa Alemdar, "Bu foku biz defalarca gorduk, goruntuledik. Derisindeki lekelerden dolayı tanınan bir fok. Umarız insan nedenli bir olum değildir" dedi. Akdeniz fokunun olusunu teknesine cıkardıktan sonra, Sahil Guvenlik'i arayarak olumu bildirdiğini anlatan Alemdar, "Hemen ardından Sualtı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu (SAD-AFAG) Başkanı Cem Orkun Kırac'ı arayarak olayı anlattım. Kırac, foku cıkartacağım limana iki gonullu veteriner gonderdi. Veterinerler foku kontrol etti, ardından otopsi yapılmak uzere Akdeniz Universitesi'ne gonderildi. Fokun otopsisinin yapılması icin soğuk bir yerde muhafaza edilmesi gerekli. Bu nedenle universite secildi. Fakat otopsi konusunda henuz bir bilgi elimize ulaşmadı" dedi.
2 YILI AŞKIN SUREDİR İZLENİYORDUAkdeniz foklarıyla ilgili iki yıla yakındır belgesel filmi cekip araştırma yapan SAD-AFAG uyesi, aynı zamanda su altı film yapımcısı Alican Abacı ise olu fokun haberini alır almaz, karaya cıkartılacağı yere gittiğini soyledi. Olu foku gorur gormez uzerindeki lekelerden tanıdığını anlatan Abacı, "2 yılı aşkın suredir bu foku izliyorum. Uzerindeki lekelerden tanıyorum. Cok uzuldum. Umarım otopside olum sebebi bir an once ortaya cıkar. Uzerindeki lekelerin egzama lekesi olduğunu duşunuyorduk" diye konuştu.