Belki sosyal medyada gormuşsunuzdur Meryem Cetin'i. Cetin, yuz estetiği ve yeni dişleriyle Ebru Akel'in Show TV'deki 'Kendine İyi Bak' programına katıldıktan sonra populer oldu. Biz de kendisini bulup "Ne oldu size boyle Meryem Hanım!" diye bir soralım dedik. İlginc bir hayat hikayesi cıktı karşımıza. Cin'den Turkiye'ye, oradan hapishaneye uzanan bir hikaye…
Boyle bir donuşum yaşamaya nasıl karar verdiniz?
Ben cok guzel bir annenin cocuğuyum. Annemin kokenleri Polonya-Rus karışımı. Cin'de doğmuş. Sonra dedem Alman tabiyetine gecmiş. Babam da Moğolistanlı, cok yakışıklı bir adam. Cengizhan Hanedanı'ndan geliyor. Cin'de tanışıp, aşık olup evlenmişler. Bana sekiz aylık hamileyken Turkiye'ye yerleşmişler. "Annen cok guzel, sen niye ona benzemedin" sozleriyle buyudum. Tabii ki bir kız cocuğu icin travmatik bir şey bu. Babam da surekli "Sen kucukken cok tatlıydın, sonra sana ne oldu" derdi. Hayatım boyunca hep uzuldum cirkinim diye.
Gecen sene ne oldu peki?
15 sene once eşim oldu. Gecen sene aynada baktım kendime, "Vaay be" dedim, "Hey gidi yıllar". Elime kucuk bir para gececekti, belki estetik yaptırırım diyordum ama hic bilmiyordum fiyatları. Dişlerimi de yaptırmam lazımdı. Yakın arkadaşım bir televizyonda calışıyordu. Onu aradım; "Orada bir estetik doktoru ve dişci var. Onları tanıyor musun?" diye sordum. İmplant uzmanı diş hekimi İlker Arslan ve estetik cerrah Doc. Dr. Hayati Akbaş. Başkalarında inanılmaz değişimler yarattıklarını goruyordum. Demişler ki fotoğrafını gondersin, bakalım. Sonra her şey hızla gelişti, Ebru Akel'in değişim programına katıldım.
Anne-baba evinden cıktıktan sonra nasıl bir hayat yaşadınız, nasıl bir aile kurdunuz?
Yedi sene hosteslik yaptım. Kızımı doğurdum. Sonra eşimin işi sebebiyle Suudi Arabistan'a gittik. Oğlumu orada doğurdum. Oğlum 37, kızım 41 yaşında. Zor bir evlilik seyrettiler. Eşim cok ozel bir adamdı ama ofke kontrolu yoktu.
O sizi beğenir miydi peki?
Tabii. "Hic de cirkin değilsin, cok guzelsin" derdi bana. Ama fayda etmiyordu. Guzel gunlerimiz de oldu ama cok kavga vardı. Sonra bir de hapiste yattım ben, 1.5 sene. Bunlar da insanı iyice cokertiyor tabii.
Neden?
Trafik kazası. Ben kullanıyordum. Diğer arabada uc kişi olunce hapis yattım. Dort sene once cıktım.
Ne yaşadınız orada?
İlk girdiğimde herkes benden korktu. Beni ajan sandılar. Sonra yavaş yavaş yanaştılar yanıma. Anlattım neden oraya duştuğumu. Bir sure sonra guvendiler. Yaşlı olduğum icin cok saygı duyarlardı bana. Tabii bu arada o kazada ben ağır yaralandım. Ameliyatlar gecirdim. Bir kolum hala sakat.
Ben bunu başkası icin yapmadım ki, kendim icin yaptım
Nasıl hissediyorsunuz?
Son iki aydır ameliyatın cok başarılı olduğunu tam anlamıyla fark ediyorum ve bu bana yaşama sevinci verdi. Normalde neşeli bir insanım ama hayat dertleri beni cok aşağı cekmişti. Cok yaşlanmıştım.
Şimdi kendinizi guzel bir kadın gibi mi hissediyorsunuz?
Guzel bir kadın gibi hissetmiyorum ama daha cekici, daha hoş, daha havalı hissediyorum. Eskiden aynaya bakınca uzuluyordum, şimdi "Selam" deyip geciyorum…
Aşk hayatınız nasıl?
Yıllardır yok.
Şimdiki halinizle "Artık olsun" diyor musunuz?
Bakıyorum sağa sola. Beğendiğim biriyle karşılaşmadım, oyle bir arayışım da yok. Gecen sene biriyle tanıştık. "Cok beğendim sizi, arkadaşlık edelim" dedi. Bir ay dayanabildim.
Peki bugun biri hoşlansa?
Hayat arkadaşlığı anlamında evet, yaşıtım biriyle olmayı cok isterim. Ama yok işte...
Bu kadar guzelleştiniz, ne olacak?
Ben bunu başkası icin yapmadım ki, kendim icin yaptım.
Tavsiye eder misiniz?
Tabii. Artık omur uzadı. İnsanlar 90 yaşına kadar yaşıyor. Hayatı seven insanlar kesinlikle yaptırsın.
Meryem Cetin'in estetik ameliyat olmadan onceki hali...
"Anneee, fıstık gibi olmuşsun!"
Ameliyat sureciniz nasıldı?
Once Samsun'a, kliniğe gittik. Testler yapıldı. Sonra ameliyata girdim… Hayatım boyunca top kafalı biriydim. Cok da uzulurdum. Doktor oyle bir değiştirmiş ki suratımı, o top gitti resmen.
Ameliyat zor muydu?
Değildi. 10 gun sonra dikişlerim alındı ve İstanbul'a geldim. İşte bu noktada arkadaşlar cok onemliydi. Bana hep "Cok iyisin, harika olacaksın" dediler. Şimdi sohbet ediyoruz, "Ah Meryem, ameliyat sonrasında ne kotu gorunuyordun, dudağının ustu bir yerde, altı bir yerdeydi. ya boyle kalırsan diye cok korkmuştuk" diyorlar.
Nasıl geri donuşler aldınız?
Cok guzel. Oğluma soylememiştim. Goruntulu aramalarını bir sure geciştirdim, uygun değilim, cekmiyor vs. diyerek. Sonunda bir gun aradı ve actım. Beni gorunce şok gecirdi. "Anneeee, ne yaptın seen, fıstık gibi olmuşsun" dedi. Kızım boynuma sarıldı.
Kaynak: Hurriyet