Koronavirus aşısı ureten Sinovac'ın internet sitesi, gectiğimiz gunlerde Turk bilgisayar korsanları tarafından hacklenmiş, sitenin girişindeki gorsel bolumune hacker grubunun logoları eklenmiş ve bazı ceşitli mesajlar yayınlanmıştı. Sinovac, internet sitesini kısa sure icerisinde geri alsa da olay ozellikle sosyal medyada gundem olmuştu.
Cin merkezli Sinovac şirketi, Turkiye'nin de satın aldığı CoronaVac aşısını uretmesiyle tanınıyor. Şirketi bu kez gundeme getiren olay ise resmi web sitesine Turkiye'den erişim sağlanamıyor olması oldu. VPN kullananların siteye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilmesi ise dikkat cekti. Turkiye'den web sitesine erişim yapılamamasının, gectiğimiz gunlerde yaşanan hack olayıyla ilgisi olabileceği duşunuluyor.
[h=2]Sinovac'ın web sitesine Turkiye'den erişilemiyor:[/h]
Cin merkezli Sinovac'ın web sitesine Turkiye'den giriş yapmak isteyenler, "IP adresinizin bu web sitesini ziyaret etmesine izin verilmiyor!" uyarısı ile karşılaşıyor. Konuyu gundeme getiren HaberTurk yazarı Fatih Altaylı, soz konusu erişim engelini bugunku koşesine taşıyarak şu ifadeleri kullandı:
"Turkiye’de aşıları yapılmaya başlanan Sinovac’ın internet sitesine girip, hem Turkiye’deki durumla ilgili neler duyurduklarını, hem de faz 3 calışmaları yurutulen diğer ulkelerdeki (Endonezya ve Brezilya) son gelişmeleri oğrenmek istedim. Ancak cok ilginc bir durumla karşılaştım.
Sinovac, şu anda aşılarını uygulayan tek ulke olan Turkiye’ye sitesinin internet erişimini engellemişti.
Şaka yapmıyorum.
Sinovac’ın resmi internet sitesi olan Sinovac.com adresine girdiğiniz zaman karşınıza 'Your ip is not allowed to visit this website' yazısı cıkıyordu.
Yani bu internet sitesi sizin ip adresinizin erişimine kapalıdır yanıtı veriliyordu.
(Yine bu firmaya ait olduğunu umduğum sinovacbio.com adresine girdiğim zaman ise firmanın Covid-19’a karşı aşı urettiği ile ilgili bir bilgiye rastlayamadım. Sadece R and D bolumunde corona aşısı uretme calışmaları vardır diye tek satır var.)
En onemli urunu şu anda sadece Turkiye’de kullanılan bir firma, internet adresini Turkiye’den erişime niye kapar?
Herhalde firmanın Turkiye distributoru bir yanıt verecektir."
Sinovac'ın web sitesine ulkemizden neden erişilemediğine dair henuz resmi bir acıklama yapılmadı. Yeni gelişmeler yaşanırsa sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Gelişmelerden haberdar olmak icin takipte kalın.