Hukukcu Kadınlar Derneği'nin cevrimici programına katılan Radyo ve Televizyon Ust Kurulu (RTUK) Başkanı Ebubekir Şahin, bazı televizyon kanallarını ikili ilişkiler uzerinden uyardıklarını soyledi. Şahin, kendisine yoneltilen sansurle ilgili bir soru uzerine RTUK'un bir sansur kuruluşu olmadığını dile getirdi. Şahin, sansur sorusu uzerine şunları kaydetti:
"RTUK maalesef sansur kuruluşu değil. Sansur getiremiyor. Sansur, siz de cok iyi bilirsiniz, Anayasamız tarafından yasaklanmış. Biz sansur kurumu da olmak istemeyiz işin acığı. Biz bir programı maalesef, bazen 'maalesef' diyorum. Bir programı yayınlandıktan sonra denetimlerde cıkacak aksaklıklar sebebiyle denetleyebiliyoruz. Ama bu demek değil ki elimizde başka bir arguman yok. İlla milli ve manevi değerlerimize sıkıntılı şekilde yayın yapacak sonrasında biz arkasında cezai mueyyide uygulayacağız diye bir şey yok."
[h=2]'RTUK Başkanı itiraf etti, sansur yapıyormuş diye alacaklar'[/h]

Şahin, konuşmasının devamında şoyle konuştu:
"Bazen şunu yapıyoruz. Bununla ilgili de eleştiriler alıyoruz ama ben eleştirileri goğusleyeceğimizi duşunuyorum. Biz takip ettiğimiz programlarla ilgili olarak ikili ilişkilerimizde, buna sansur diyemeyiz. Bunu şimdi belki bazı mecralar alacak ‘Evet goruyorsunuz, RTUK Başkanı itiraf etti. Sansur yapıyormuş’ diye. Hayır, ikili ilişkilere onem veriyoruz. Sadece elimizde sadece mueyyide yok ki. İzleyici temsilcilerimiz var. Onları uyarıyoruz. Bakın bunu yaparsanız şoyle sonucları olur diye. Bunu yine yaparsanız, onun sonuclarına katlanmak serbesttir. İkili ilişkilerden sonuc alamayınca cezai mueyyide uygulamak zorunda kalıyoruz. Bu sansur değil."
[h=2]'Yapılacak olan yayınların milli ve manevi değerlerimize aykırı olmamasını savunuyoruz'[/h]

Şahin 'milli ve manevi değerlerle ilgili dizilere daha yapıcı ve ornek teşkil edici senaryo icin onemli adım attıklarını’ belirterek, Dolmabahce Buluşmaları adını verdikleri toplantılarda yapımcılara beklentilerini anlattıklarını soyledi.
Şahin, konu hakkında "Yapılacak olan yayınların bizim kriterlerimize, milli ve manevi değerlerimize aykırı olmamasını savunuyoruz, gereğini yapıyoruz. Bu anlamda verilmiş ornek cezalarımız da vardır" dedi.
Yeni bir yasal duzenleme yapacaklarını da duyuran RTUK Başkanı, "Yeni bir kanuna ihtiyac olduğunu duşunmuyorum. 2011 yılında yapılmış cok guzel bir kanun var. Birtakım eksikliklerle ilgili duzenleme yapılması gerekiyor" diye ekledi.