anne adaylarının dikkat etmesi gereken hususlar anne adayının dikkat etmesi gereken hususlar anasınıfı velilerine oneriler
1- Okulumuz, T.C Milli Eğitim Bakanlığı' na bağlı yaş grubunun gerektirdiği eğitim programlarının uygulandığı bir ANASINIFI' dır.
2- Okulumuzda yarım gun eğitim programı uygulamaktadır.
3-Anasınıfımızda cocuklarımızın doğum gunu kutlamaları icin iki gun onceden sınıf oğretmenine haber verilmesi eğitimin eğitim planlaması icin onemlidir.
4-Cocuklarınızın hastalık dışında okula duzenli devam etmeleri programlarının duzeni icin gerekmektedir.
5-Cocuklarınızın en gec sabah 08.30' da, oğlen 13.30 da okula gelmiş olmaları eğitim programının aksamaması icin cok onemlidir.
6-Anasınıfımız Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda resmi tatil gunlerinde kapalıdır.
7-Servisten yararlanan ailelerin okul+oğretmen irtibatını duzenli olarak sınıf oğretmeniyle paylaşmaları programların duzenli işlemesi icin gereklidir.
8-Cocuklarınız sizlerden başkasına, ancak yazılı refakat vermeniz ve bize telefon etmeniz halinde gonderilir. Aksi hic bir surette cocuğunuzun bir başkası tarafından alınmasına izin verilmez.
9-Cocuklarınızın herhangi bir rahatsızlık(ateş, grip, konjuktivit gibi) ve bulaşıcı hastalık durumlarında okula gonderilmemesi rica olunur. Hastalık ve izin durumlarında sınıf oğretmenine haber verilmesi
10-Cocuklarımızın kullanması gereken ilacları bir torba icinde hem ilacların hem de torbanın uzerinde cocuğunuzun adı, ilacların dozajı, kullanım perıodu yazılı olarak teslim ediniz. İlacların prospektuslerinin kutuların icinde olmasına ozen gosteriniz(Recete ile verilen ilacları kullanabiliriz.)
11-Tehlike oluşturabilecek veya kaybından uzuntu duyabileceğiniz değerli eşyalar ile kunye, yuzuk, kupe, bilezik, kolye, pantolon askısı gibi eşyalar kullanılmamasını rica ederiz.
12-Cocuklarınızın ceplerinde iğne, ataş, raptiye gibi zarar verici maddeler taşımadıklarına emin olunuz.
13-Anasınıfımıza getirilen tum giysi ve malzemelerin uzerinde cocuğunuzun adının olmasına ozen gosteriniz.
14-Cocukların faaliyetleri icin gerekli olan bazı materyallerin eğitimin aksamaması ve cocuklarınızın zor durumda kalmaması icin istenilen gunde gonderilmesine ozen gosterin.
15-Anasınıfına gelirken cocukların eline yiyecek turu şeylerin verilmemesi
16-Programlarının aksamaması icin oğretmenlerle yuz yuze goruşmelerin ilk onbeş gunden sonra sabah grupları icin 12.00–12.30,oğlen grupları icin 17.30–18.00 saatlerinde yapılması, ders saati icerisinde velilerin kesinlikle sınıflara girmemesi eğitim ve oğretimin kesintiye uğramaması ve sağlıklı işleyiş icersinde yurumesi acısından onemlidir.Ayrıca akşam saatlerinde ev telefonundan oğretmenle goruşme yapabilirsiniz.
17-Sorunların tartışılması ve sohbetin kapı onunde, cocuklarımızın yanında yapmamaya ozen gosteriniz.
18-Eve gonderilen calışma sayfalarının anne-baba rehberliğinde yapılması
19-Aile katılımı ile ilgili gonderilen defterlerin ozenle okunup, yazılması gereken notların ihmal edilmeyerek ertesi gun geri gonderilmesi
20-Cocuğunuzla yaptıklarını ve yapacaklarını paylaşmayı lutfen ihmal etmeyiniz. Okulda oğrenmekte olduğu bir şarkıyı, şiiri, ya da tekerlemeyi sizden de işitmek cocuğunuz icin hoş bir surpriz olur.
21-Birinci donem sonunda verilen karnelerin ikinci donem başında sınıf oğretmenine imzalanarak teslim edilmesi
22-Servisle gidiş-geliş yapan cocuklar icin servis telefon numaralarının veya telefon kartlarının cocuğun adı-soyadı ile birlikte oğretmene bırakılması
23-Duzenlenecek veli toplantıları davetlerine katılmanızı rica ederiz.
24-Cocuğun herhangi bir problemi olduğunda okul aile işbirliği acısından sınıf oğretmenine haber verilmesi, birlikte cozum yollarının araştırılması
25-Ucretlerinin her ayın onbeşinde odenmesi gerekmektedir.
26-Cocukların alerjik durumları sizlere verilen formlarda belirtilmeli ve titizlikle incelenerek gerekli yardımlar sağlanmaktadır.
27-Okulda giyilen elbiseler yere oturmaya uygun, yaratıcılığı engellemeyen cevre icin rahat ve yıkanabilir olmalıdır.
28-GİZLİLİK
Cocuklar ve aileleri hakkında cok gizli bilgiler oğrenilecektir. Bu durum, cocuklarla etkili iletişim kurma ve onları anlamada onemlidir. Bu bilgi gizli tutulmakta ve okul dışında paylaşılmamaktadır.(boşanma, hastalık vb.)
29-İlginize teşekkur eder, işbirliğinizi bekleriz.
arkadaşlar bu formu kendinize gore uyarlayıp velilerinize dağıtabilirsiniz..
Velilerimizin dikkat etmesi gereken hususlar
Çocuk Büyütme0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Çocuk Büyütme
- Velilerimizin dikkat etmesi gereken hususlar