Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Rus gazını Almanya'ya taşıması planlanan Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesinin akıbeti konusunda yeni ABD yonetimiyle goruşmek istediklerini soyledi.
Maas, Karadağ Dışişleri Bakanı Djordje Radulovic ile Berlin'de duzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı acıklamada, "Elbette yeni yonetim goreve başlar başlamaz bu konuyu Washington'daki meslektaşlarımızla konuşmak istiyoruz" ifadesini kullandı.
Maas, ABD'nin yeni yaptırımlardan once hukumet duzeyinde istişare yapılması gerektiğine karar vermesini olumlu bir adım olarak gorduklerini belirtti.
Dışişleri Bakanı, Federal Denizcilik ve Hidrografi Dairesinin (BSH) soz konusu boru hattının kalan 150 kilometrelik kısmının inşasının devam etmesi konusundaki muracaatı onaylaması konusunda ise yorum yapmaktan kacındı.
Toplam 2 bin 300 kilometre uzunluğunda olacak Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesi bir sure once ABD'nin yaptırım tehditleriyle durdurulmuştu.
Karadağ'a AB uyelik surecinde destek sozu
Alman Dışişleri Bakanı Maas, ayrıca Karadağ'a Avrupa Birliği'ne (AB) uyelik surecinde daha fazla destek sozu vererek, "Batı Balkanlar'daki tum devletler icin bir AB perspektifi konusunda ciddiyiz." diye konuştu.
Yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgının birinci dalgasında Avrupa'nın cok koordinesiz hareket ettiği itirafında bulunan Maas, o donem sınırların kapatılmasında bazı sıkıntıların baş gosterdiğini bunu ikinci kez yaşamamak icin AB'nin ortak bir tutum sergilenmesi gerektiğini sozlerine ekledi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Cuneyt Karadağ