Hazırladığı 'İstanbul'a elektrik nasıl veriliyor' isimli video ile dikkat ceken Youtuber Ruhi Cenet, CK Enerji calışanları ile online platformda buluşarak onlardan gelen soruları yanıtladı. Sahada gecirdiği bir gunde yukseklik korkusunun kırıldığını belirten Cenet, sektore bakış acısının da tamamen değiştiğini soyledi.
İstanbul Avrupa Yakası'nda elektrik dağıtım hizmeti veren Boğazici Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) ekiplerinin sahadaki zorlu calışmalarına bir gun boyunca eşlik eden, yaşadıklarını ve izlenimlerini 'İstanbul'a elektrik nasıl veriliyor: Cok zor işmiş' isimli video ile takipcileriyle paylaşan Youtuber Ruhi Cenet, bu kez de sektor calışanlarının soruları yanıtladı.

Online platformda CK Enerji calışanları ile bir araya gelen Ruhi Cenet, 'Sahada sizi en cok zorlayan ne oldu?' sorusuna, "Gerekli tum guvenlik onlemleri alındı ama yine de 26 metrelik elektrik direğine tırmanırken ilk adımı atmak biraz zordu. Sahada edindiğim bu deneyim yukseklik korkumun kırılmasını ve sektore dair bakış acımın değişmesini sağladı. Oncesinde elektrik kesilince bir tuşla tekrar acılabiliyor sanıyordum. Arkadaki zorlu calışmaya bizzat tanık oldum, elektrik tekrar gelinceye kadar bircok faktorun işin icinde olduğunu ve yoğun bir mesai harcandığını gordum. Videoyu izleyenlerin de yanlış algılarının değiştiğini duşunuyorum" diye yanıt verdi.
"EN COK HEYECAN DUYDUĞUM VİDEOLARDAN BİRİ OLDU"
Hazırladığı birbirinden farklı ve ilginc icerikler ile dikkat ceken ve bugune kadar yayınladığı 340'ı aşkın videosu 700 milyondan fazla izlenen Cenet, cocukluğunda ne olmak istediğinden nasıl Youtuber olunacağına kadar gelen pek cok farklı soruya samimiyetle yanıt verdi. Cenet şunları anlattı:
"Babam veteriner olduğu icin cocukken ben de veteriner olmak istiyordum. Bir ara gazeteciliğe de merak sarmıştım. Lisans eğitimimi Hindistan'da yazılım muhendisliği uzerine yaptım ve Youtube kanalımı ilk olarak orada actım. O gunden bu yana yuzlerce icerik hazırladım. En cok heyecan duyduğum videolardan biri de BEDAŞ'la gercekleştirdiğimiz calışma oldu diyebilirim."
Cenet son olarak elektrik dağıtım sektorunde saha calışmaları konusunda tuketicilerin bilgilendirilmesinin, yapılan işin ne kadar zorlu olduğunun anlaşılması icin buyuk onem taşıdığına da vurgu yaptı.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı