Uzaktan eğitim kapsamında ders calışma, sınav ve odev zamanlarında kullanabileceğiniz, her biri son derece işlevsel olan yuzlerce uygulama bulunuyor. Oğrenciler tarafından da onerilen mobil uygulamaları telefonunuza indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.
Koronavirus sebebi ile tum dunyada pandemi ilan edildi. Bu durumdan en cok etkilenen sektorlerden birisi de eğitim sektoru oldu. Oğrenciler uzaktan eğitime devam ederken tum sınav ve odevler de online olarak uygulanmaya başladı. Bu zorlu surecte uzaktan eğitimi daha kolay hale getiren yararlı 15 uygulamadan bahsedeceğiz.
[h=2]Uzaktan eğitimi kolaylaştıracak 15 uygulama[/h] Math Tureng CamScanner PhotoMath Stay Free Post-it Kahoot! E-kitap oku Duolingo Oxford Dictionary Adobe Acrobat Reader Trello Memrise Adobe Scan Khan Academy [h=2]Matematik problemlerin cozumunu oğreten uygulama Math:[/h]
Geliştirici: Microsoft Corporation Puanı: 4,5 yıldız Boyutu: 18 MB İndirme Sayısı: 5.000.000+ Microsoft tarafından sunulan yapay zeka destekli Math uygulaması ilkokul matematiğinden lise matematiğine kadar problemleri cozebiliyor. Uygulamanın icinde bilimsel hesap makinesi ile kendi problemlerinizi yazabilirsiniz. Ayrıca uygulama icinde ceşitli testler ile bilginizi olcebilirsiniz.
Microsoft Matematik Problemi CozucuİNDİR Microsoft Matematik Problemi CozucuİNDİR [h=2]İngizlice Turkce ceviri icin Tureng[/h]
Geliştirici: Tureng Ltd. Puanı: 4,0 yıldız Boyutu: 10 MB İndirme Sayısı: 1.000.000+ İngilizce kelimeler bazı cumlelerde birden cok anlama sahip olabiliyor. Kelimelerin anlamlarını tam olarak ceviren Tureng basit ve kolay bir arayuze sahip. Uygulamanın, diğer ingilizce ceviri uygulamalarından farkı ise size kelimelerinin kullanım alanlarında isim veya fiil olarak ayrıştırması. Uygulamada sadece Turkce ve İngilizce dilleri arasında ceviri desteği mevcut.
TurengİNDİR TurengİNDİR [h=2]Belge taramaları icin CamScanner[/h]
Geliştirici: INTSIG Information Co. , Ltd. Puanı: 4,7 yıldız Boyutu: 117 MB İndirme Sayısı: 100.000.000+ Camscanner, benim de sıklıkla kullandığım bir uygulama. Odev ve sınav zamanlarında belgelerin taranmasında kolaylık sağlayan bu uygulamanın bircok ozelliği bulunuyor. Coklu belge tarayabilir ve renklendirebilirsiniz. Anlık senkronize paylaşabilmenizin yanı sıra belgelerinizin boyutu , kalitesi ve uzantısını değiştirebilirsiniz. Ayrıca belgelerinizi daha sonra kaldırabilir veya sistem bulut servisinden 48 saat icinde otomatik olarak silecektir.
CamScannerİNDİR CamScannerİNDİR [h=2]Matematik problemlerinin cozumlerini oğreten uygulama PhotoMath[/h]
Geliştirici: Photomath, Inc. Puanı: 4,7 yıldız Boyutu: 57 MB İndirme Sayısı: 100.000.000+ Matematik problemlerinde cozmekte zorlanıyorsanız bu uygulama tam size gore. Photomath ile probleminizi okutabilir veya elle yazarak matematik problemlerinizin cozumune kolayca ulaşabilirsiniz. Uygulamanın en iyi ozelliklerinden birisi, size adım adım olarak cozum aşamalarını sunuyor.
PhotomathİNDİR PhotomathİNDİR [h=2]Zaman yonetim uygulaması Stay Free[/h]
Geliştirici: Stay Free Apps Puanı: 4,6 yıldız Boyutu: 18 MB İndirme Sayısı: 1.000.000+ Ders calışırken veya odev yaparken odaklanma sorunu yaşıyorsanız bu uygulama size ilac gibi gelecek. Telefonunuzda uygulamalarda gecirmiş olduğunuz sureleri listeleyerek size rapor veriyor. Uygulamaları kısıtlayabilir, kilitleyebilir ve alarm kurarak belirli zaman gecirmenize yardım ediyor. Ayrıca duşuk dosya boyutu ile cihazınızda yer kaplamıyor.
Stay FreeİNDİR [h=2]Renkli not almaya sevenler icin Post-it[/h]
Geliştirici: 3M Company Puanı: 3,8 yıldız Boyutu: 91 MB İndirme Sayısı: 500.000+ Uzaktan eğitim icin kullanabileceğiniz not alma uygulamalarından Post-it, renkli arayuzu ile kullanıcılara farklı bir ortam sunuyor. Kendi el yazınız ile notlar alabilir veya kameranızla uygulamaya aktarabilirsiniz. Oluşturduğunuz notları duzenleyip farklı formatlarda da paylaşabilirsiniz. Diğer not alma uygulamalarından ayrışan ozelliği rengarenk notlar almanıza imkan veriyor.
Post-itİNDİR Post-itİNDİR [h=2]Oğrenmeyi zevkli hale getiren Kahoot![/h]
Geliştirici: Kahoot! Puanı: 4,6 yıldız Boyutu: 25 MB İndirme Sayısı: 10.000.000+ Kahoot, oğrenci olmayanların bile oğrenci olanları kıskandıracak bir uygulama. Genel mantığı soru-cevap uzerine kurulu olan bu uygulamada oluşturulan sanal sınıflarda cevrimici olarak arkadaşlarınızla bilgilerinizi olcebilirsiniz. Sadece oğrenciler değil oğretmenlerde bu uygulama ile anlık soru cevap etkinliği yapabiliyor. Ustelik ceşitli konularda testler sunan uygulama, eğitim ile eğlenceyi bir araya getiriyor.
Kahoot!İNDİR Kahoot!İNDİR [h=2]Kitap kurtlarının favori uygulaması E-Kitap Oku[/h]
Geliştirici: Leca Puanı: 3,8 yıldız Boyutu: 5 MB İndirme Sayısı: 1.000.000+ Uzaktan eğitim surecinde okulların kutuphanesine erişemeyenler icin E-Kitap Oku uygulaması ile yuzlerce kitabı telefonunuza indirebiliyorsunuz. Ustelik kitapları cevrımdışı olarak okuyabilmek en guzel ozelliklerindne bir tanesi. Kitap kurtlarının okuma alışkanlıklarını daha da artıracak uygulamayıda sizler icin sectik.
E-Kitap OkuİNDİR [h=2]Okuldaki dil eğitiminize destek olabilecek Duolingo[/h]
Geliştirici: Duolingo Puanı: 4,6 yıldız Boyutu: 171 MB İndirme Sayısı: 100.000.000+ Yeni bir dil oğrenmek istiyorsanız bakmadan gecmeyin. Duolingo, bircok dilde ceşitli eğitimler sunuyor. Temel seviyeden başlayarak dinleme, okuma, yazma gibi fonksiyonları ile sizlere yepyeni bir deneyim kazandırıyor. Ustelik ilerlemenizi planlayabilir ve gecmişe donuk oğrendiklerinizi tekrar edebilme imkanına sahip oluyorsunuz.
DuolingoİNDİR DuolingoİNDİR [h=2]İngilizce-İngilizce sozluk icin Oxford Dictionary[/h]
Geliştirici: MobiSystems Puanı: 4,2 yıldız Boyutu: 25 MB İndirme Sayısı: 50.000.000+ Oxford universitesi tarafından desteklenen İngilizce-İngilizce sozluğu tamamen reklamsız olarak hizmet veriyor. Uygulamada 350 binden fazla kelime desteği sunması geniş bir kutuphaneye sahip olduğunu gosteriyor. 75 binden fazla sesli kelime ile okunuşlarını doğru bir şekilde dinlenebiliyor. Metin tarama ozelliği ile bircok kelimeyide tarayabiliyorsunuz.
Oxford Dictionary of EnglishİNDİR Oxford Dictionary of EnglishİNDİR [h=2]Belge duzenlemek icin Adobe Acrobat Reader[/h]
Geliştirici: Adobe Puanı: 4,6 yıldız Boyutu: 222 MB İndirme Sayısı: 500.000.000+ Uzaktan eğitim denilince en cok akla gelenlerden bir tanesi ders notları oluyor. Bu notlar genellikle PDF formatında paylaşılıyor. Ders notlarınızı istediğiniz gibi duzenlemenize yarayacak olan Adobe Acrobat Reader ile tum belgelerinizi tek bir yerden yonetebiliyorsunuz. Belgelerinizi duzenleyebilir acıklama ekleyebilmenizin yanı sıra karanlık mod ile gozlerinizi koruyabilirsiniz.
Adobe Acrobat ReaderİNDİR Adobe Acrobat ReaderİNDİR [h=2]Planlı calışmak denilince akla gelen Trello[/h]
Geliştirici: Trello, Inc. Puanı: 4,4 yıldız Boyutu: 125 MB İndirme Sayısı: 10.000.000+ Webtekno ekibi olarak biz de Trello adlı uygulamayı kullanmaktayız. Uygulama ile gorev paylaşımı yapmak kolaylaşıyor. Ceşitli panolar oluşturarak arkadaşlarınıza gorevler verebilir, kartlar oluşturarak yapılanları listeleyebilirsiniz. Genel mantığı yap-yapılıyor-yapıldı olan bu uygulama ile ekibiniz organize olarak calışabiliyor. Kendi işlerinizi planlayabilir veya eğitmeninizin vermiş olduğu gorevleri tamamlayabilirsiniz.
TrelloİNDİR TrelloİNDİR [h=2]Yabancı dil uzerine bir başka pratik sunan Memrise[/h]
Geliştirici: Memrise Puanı: 4,6 yıldız Boyutu: 32 MB İndirme Sayısı: 10.000.000+ Dil oğrenmek veya geliştirmek isteyenlerin tercih edebileceği bir diğer uygulama ise Memrise. Bu uygulama yeni bir dili baştan oğrenebilir veya kendinizi geliştirmenize olanak sunuyor. Memrise; ingilizce, almanca, rusca dillerinin yanı sıra japonca, korece gibi dilleride destekliyor. Gunluk hedefler ile gelişiminizi ilerletebiliyorsunuz. Dil oğrenirken aynı zamanda yeni becerilerde kazanabiliyorsunuz.
MemriseİNDİR MemriseİNDİR [h=2]Belge Tarama icin Adobe Scan[/h]
Geliştirici: Adobe Puanı: 4,7 yıldız Boyutu: 96 MB İndirme Sayısı: 50.000.000+ Adobe Scan, belge duzenleme ve tarama anlamında eşsiz bir uygulama diyebiliriz. Uzaktan eğitim surecinde aldığınız notları tarayarak arşivlemek isteyenlerin vazgecilmezi olacak. Bu uygulama ile taradığınız belgeleri dijital ortamda değiştirebiliyorsunuz. Oğrenci dostu uygulama tum belgelerde bircok ozelleştirme imkanı sunuyor.
Adobe ScanİNDİR Adobe ScanİNDİR [h=2]Kapsamlı eğitim icerikleri icin Khan Academy[/h]
Geliştirici: Khan Academy Puanı: 4,4 yıldız Boyutu: 63 MB İndirme Sayısı: 10.000.000+ Khan Academy, binlerce ucretsiz eğitim gerecleri sunan bir uygulama. Kurucusu tum dunyada oğrenmeyi amaclayan bir felsefeyi benimsemiş. Bircok dilde tıp, tarih, finans, fizik, kimya, biyoloji, astronomi, bilgisayar bilimleri, muzik gibi pek cok alanda dersler icermektedir. Ustelik tamamen ucretsiz olması ise ayrı bir ozelliği.
Khan AcademyİNDİR Khan AcademyİNDİR